Φον ντερ Λάιεν: Εμβόλια για το 60% των Ευρωπαίων μέχρι τέλος Ιουνίου

Φον ντερ Λάιεν: Εμβόλια για το 60% των Ευρωπαίων μέχρι τέλος Ιουνίου Facebook Twitter
0

Σχεδόν μισό δισ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού (486 εκατ.) αναμένει η ΕΕ μέχρι το τέλος Ιουνίου, ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Ωστόσο, προϋπόθεση για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, είναι μέσα στις επόμενες εβδομάδες να εγκριθούν τα εμβόλια της Johnson & Johnson και της γερμανικής CureVac, σημείωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της σε μικρό αριθμό Ευρωπαίων ανταποκριτών στις Βρυξέλλες.

Με τις εν λόγω ποσότητες των εμβολίων έως τον Ιούνιο μπορεί να εμβολιαστεί πλήρως το 60% του ευρωπαϊκού και αντίστοιχα του ελληνικού πληθυσμού. Μάλιστα, αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα προς το στόχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για εμβολιασμούς στο 70% του πληθυσμού έως το τέλος του καλοκαιριού.

 

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέφερε ότι μέχρι τώρα στις χώρες μέλη έχουν παραδοθεί 18 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου, τον Φλεβάρη θα προστεθούν άλλα 33 εκατομμύρια και τον Μάρτιο άλλα 55 εκατομμύρια δόσεις.

Σύμφωνα με την πρόβλεψή της, το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα παραδοθούν, συνολικά, 300 εκατομμύρια δόσεις από τις τρεις εταιρίες που έχουν ήδη λάβει το «ελεύθερο» για το εμβόλιό τους. Αν, τέλος, οι εταιρίες Johnson &Johnson και Curevac λάβουν την αναγκαία έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, θα προστεθούν άλλα 80 εκατομμύρια δόσεις,

«Στο τέλος θα λάβουμε 2,3 δισεκατομμύρια εμβόλια, το τριπλάσιο απ' ότι χρειαζόμαστε και θα μπορέσουμε και να βοηθήσουμε γειτονικές χώρες της Ένωσης», τονίζει.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τέλος, υπογραμμίζει ότι χωρίς τα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ αρχικής επένδυσης των Βρυξελλών, οι φαρμακοβιομηχανίες θα χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να παράξουν και να διαθέσουν το εμβόλιο, και ότι «όλες οι εταιρίες που βρίσκονται στην αγορά, συμπεριλαμβάνονται στις παραγγελίες που έχει κάνει η Ε.Ε.».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ