Φον ντερ Λάιεν: 46% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ εμβολιάστηκε με τουλάχιστον μία δόση

Φον ντερ Λάιεν: 46% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ εμβολιάστηκε με τουλάχιστον μία δόση Facebook Twitter
EPA
0

«Ο αριθμός των εμβολιασμών αυξάνεται. Αυτή την εβδομάδα θα φτάσουμε σε νέα ορόσημα» δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο Twitter.

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα:

• Παραδόθηκαν 300 εκατομμύρια δόσεις
• 245 εκατομμύρια εμβολιασμοί
• 46% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ εμβολιάστηκε με τουλάχιστον μία δόση.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει να λάβει πάνω από 1 δισ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού έως τα τέλη Σεπτεμβρίου από τέσσερις φαρμακοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάστηκε στους Ευρωπαίους ηγέτες- στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters και το οποίο συντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - η ΕΕ αναμένει να λάβει 413 εκατ. δόσεις το δεύτερο τρίμηνο αυτής της χρονιάς και ακόμα 529 εκατ. την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, αφού έλαβε 106 εκατ. το πρώτο τρίμηνο.

Οι πάνω από 1 δισ. δόσεις, που υπολογίζονται έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα επαρκούν για να ανοσοποιηθεί το σύνολο του πληθυσμού της ΕΕ των 450 εκατ. κατοίκων, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό στόχο της ΕΕ για εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% του ενήλικου πληθυσμού της έως τα τέλη του καλοκαιριού.

Οι εκτιμήσεις λαμβάνουν υπόψιν μόνο τα εμβόλια από τέσσερις φαρμακοβιομηχανίες: Pfizer-BionTech, Johnson & Johnson, AstraZeneca και Moderna.

Εξαιρούν δόσεις από τη γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας CureVac και τη γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi, που έχουν υπογράψει συμβόλαια με την ΕΕ για εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις, αλλά δυσκολεύονται να αναπτύξουν τα εμβόλιά τους και να εξασφαλίσουν την έγκριση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών.

Η Pfizer και η BioNTech αντιστοιχούν σε πάνω από τις μισές προμήθειες το δεύτερο τρίμηνο αυτού του έτους και σχεδόν στο 40% των συνολικών παραδόσεων το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με το έγγραφο.

Η ΕΕ αναμένει να λάβει ακόμα 452 εκατ. δόσεις το τέταρτο τρίμηνο του έτους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εκατομμυρίων από την AstraZeneca, παρόλο που της ζητήθηκε να παραδώσει το σύνολο των 300 εκατ. δόσεων που προβλέπονται βάσει συμφωνίας έως τα τέλη Ιουνίου.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM