Φον ντερ Λάιεν: 46% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ εμβολιάστηκε με τουλάχιστον μία δόση

Φον ντερ Λάιεν: 46% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ εμβολιάστηκε με τουλάχιστον μία δόση Facebook Twitter
EPA
0

«Ο αριθμός των εμβολιασμών αυξάνεται. Αυτή την εβδομάδα θα φτάσουμε σε νέα ορόσημα» δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με ανάρτησή της στο Twitter.

Η πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα:

• Παραδόθηκαν 300 εκατομμύρια δόσεις
• 245 εκατομμύρια εμβολιασμοί
• 46% του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ εμβολιάστηκε με τουλάχιστον μία δόση.

Την ίδια ώρα η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει να λάβει πάνω από 1 δισ. δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού έως τα τέλη Σεπτεμβρίου από τέσσερις φαρμακοβιομηχανίες.

Σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσιάστηκε στους Ευρωπαίους ηγέτες- στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters και το οποίο συντάχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - η ΕΕ αναμένει να λάβει 413 εκατ. δόσεις το δεύτερο τρίμηνο αυτής της χρονιάς και ακόμα 529 εκατ. την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, αφού έλαβε 106 εκατ. το πρώτο τρίμηνο.

Οι πάνω από 1 δισ. δόσεις, που υπολογίζονται έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, θα επαρκούν για να ανοσοποιηθεί το σύνολο του πληθυσμού της ΕΕ των 450 εκατ. κατοίκων, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό στόχο της ΕΕ για εμβολιασμό τουλάχιστον του 70% του ενήλικου πληθυσμού της έως τα τέλη του καλοκαιριού.

Οι εκτιμήσεις λαμβάνουν υπόψιν μόνο τα εμβόλια από τέσσερις φαρμακοβιομηχανίες: Pfizer-BionTech, Johnson & Johnson, AstraZeneca και Moderna.

Εξαιρούν δόσεις από τη γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας CureVac και τη γαλλική φαρμακοβιομηχανία Sanofi, που έχουν υπογράψει συμβόλαια με την ΕΕ για εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις, αλλά δυσκολεύονται να αναπτύξουν τα εμβόλιά τους και να εξασφαλίσουν την έγκριση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών.

Η Pfizer και η BioNTech αντιστοιχούν σε πάνω από τις μισές προμήθειες το δεύτερο τρίμηνο αυτού του έτους και σχεδόν στο 40% των συνολικών παραδόσεων το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με το έγγραφο.

Η ΕΕ αναμένει να λάβει ακόμα 452 εκατ. δόσεις το τέταρτο τρίμηνο του έτους, συμπεριλαμβανομένων αρκετών εκατομμυρίων από την AstraZeneca, παρόλο που της ζητήθηκε να παραδώσει το σύνολο των 300 εκατ. δόσεων που προβλέπονται βάσει συμφωνίας έως τα τέλη Ιουνίου.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM