Ένας φοιτητής στην Νότια Καλιφόρνια κατάφερε να εμποδίσει την απαγωγή ενός 8χρονου κοριτσιού από έναν παιδόφιλο, σε εστιατόριο της πόλης του. 

 

Ο Κόντι Μπερντ, τελειόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής στο A&T University, έχει γίνει κάτι σαν τοπικός ήρωας, καθώς παρενέβη όταν ένας άντρας ονόματι Τίμοθι Φράι φέρεται να προσπάθησε να αρπάξει το κορίτσι από το εστιατόριο Biscuitville στην West Market Street.

 

Σύμφωνα με τις αρχές, ο Φράι παραδέχθηκε σε έναν αστυνομικό πως είχε σκοπό να απαγάγει το κορίτσι και πως την έβρισκε σεξουαλικά ελκυστική.

 

Φοιτητής έσωσε 8χρονο κορίτσι από απαγωγή σε εστιατόριο - Πώς κατάφερε να συλλάβουν τον δράστη
Ο Τίμοθι Φράι είπε σε αστυνομικούς πως βρήκε το 8χρονο κορίτσι «σεξουαλικά ελκυστικό».

 

Εκείνη την ημέρα η Χέδερ Όουεν είχε πάει με την κόρη της Μαντλίν, στο συγκεκριμένη εστιατόριο, όπως συνήθιζαν τις ημέρες που δεν είχε σχολείο. «Σαν να έχει καταπιεί ρολόι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η μητέρα της, «η Μαντλίν θέλει να πάει τουαλέτα όταν έρχεται το φαγητό».  

 

«Λέω, εντάξει, ερχόμαστε εδώ κάθε φορά, οπότε δεν το σκέφτηκα πολύ. Την έβλεπα από το σημείο όπου καθόμουν, αλλά την ρώτησα, "Θέλεις να έρθω μαζί σου;". Μου λέει, "Όχι, είμαι εντάξει". Την ξαναρωτάω, "Είσαι σίγουρη;". "Ναι, είμαι εντάξει», συνεχίζει η μητέρα της 8χρονης.

 

Φοιτητής έσωσε 8χρονο κορίτσι από απαγωγή σε εστιατόριο - Πώς κατάφερε να συλλάβουν τον δράστη
Ο Κόντι Μπερντ μπροστά από το εστιατόριο όπου παραλίγο να γίνει η απαγωγή.

 

Καθώς η 8χρονη πήγαινε προς την τουαλέτα, η μητέρα της παρατήρησε έναν άντρα δίπλα τους, που φαινόταν να παρακολουθεί το κορίτσι. Σε λίγο εκείνος σηκώθηκε και προχώρησε προς την τουαλέτα. Η Χέδερ Όουεν σηκώθηκε όρθια για να βλέπει καλύτερα την πόρτα της τουαλέτας. 

 

«Τον έβλεπα να στέκεται, στηριζόταν στον τοίχο, και δεν θέλεις να προδικάζεις κανέναν, επειδή γίνεται πολύ στις μέρες μας. Σκεφτόμουν πως μπορεί όντως να σκόπευε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα», λέει η μητέρα. 

 

Την ίδια στιγμή, σηκώθηκε επίσης ο νεαρός φοιτητής που κατευθύνθηκε προς το μέρος του άντρα. «Ήταν ένας είδος κακού προαισθήματος. Όταν μπήκα μέσα, τον είδα να κοιτάζει έντονα το κορίτσι, απλώς είχε εστιάσει πάνω της. Και μόλις σηκώθηκε να πάει τουαλέτα, την ακολούθησε. Τότε σκέφτηκα πως κάτι δεν πήγαινε καλά σε όλο αυτό», λέει ο Κόντι Μπερντ. 

 

Φοιτητής έσωσε 8χρονο κορίτσι από απαγωγή σε εστιατόριο - Πώς κατάφερε να συλλάβουν τον δράστη
Ο νεαρός φοιτητής τιμήθηκε για την ηρωική του παρέμβαση που βοήθησε στην διάσωση του κοριτσιού και την σύλληψη του δράστη.

 

Η κίνησή του να σηκωθεί και να πάει προς την τουαλέτα αποδείχθηκε τελικά σωτήρια, καθώς μόλις η 8χρονη βγήκε, ο άντρας προσπάθησε να την αρπάξει. Τότε ο Κόντι παρενέβη και τον σταμάτησε, με το κορίτσι να πηγαίνει τρέχοντας προς την μητέρα του.

 

Ο Κόντι κατάφερε να τραβήξει φωτογραφία του άντρα ενώ εκείνος έφευγε και φωτογράφισε επίσης το φορτηγάκι στο οποίο επιβιβάστηκε, μαζί με τις πινακίδες. Χάρη στην βοήθειά του, σε μερικές ο ώρες ο Τίμοθι Φράι συνελήφθη.

 

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Τίμοθι Φράι έχει διαγνωστεί με σχιζοφρένεια, που του προκαλεί συμπτώματα όπως παραισθήσεις και μανιοκατάθλιψη. Θα υποβληθεί σε ψυχολογικές εξετάσεις για να διευκρινιστεί αν μπορεί να περάσει από δίκη, καθώς κατηγορείται για απαγωγή παιδιού και κρατείται στην φυλακή με εγγύηση 300.000 δολαρίων.

 

Το Biscuitville απένειμε στον νεαρό φοιτητή το βραβείο Good Citizen Award ενώ το εστιατόριο τον επιβράβευσε με δωρεάν πρωινό για ένα χρόνο. 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr