Focus: Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ πρότεινε η Βρετανία να έχει πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ έναντι αντιτίμου

Focus: Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ πρότεινε η Βρετανία να έχει πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ έναντι αντιτίμου Facebook Twitter
0

Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης έχουν προτείνει να δοθεί στη Βρετανία πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι ενός αντιτίμου, γράφει σήμερα το περιοδικό Focus, επικαλούμενο έκθεση του υπουργείου Οικονομικών.


Στην έκθεση, έκτασης 35 σελίδων, για το πιθανό κόστος που θα έχει το Brexit στη Γερμανία αναφέρεται πως η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ μπορεί να έχει «σοβαρές οικονομικές και σχετιζόμενες με τη σταθερότητα συνέπειες∙ συνέπειες ιδιαίτερα στην πραγματική οικονομία». Οι αξιωματούχοι του υπουργείου υπολόγισαν πως το Βερολίνο θα πρέπει να καταβάλλει επιπλέον 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στα ταμεία της ΕΕ ως αποτέλεσμα της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ένωση.


Για να μετριαστεί το κόστος, πρότειναν την ιδέα να επιβληθεί στη Βρετανία μια χρηματική επιβάρυνση προκειμένου να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά. «Μια τέτοια μελλοντική οικονομική συμβολή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ελαφρύνει τις οικονομικές συνέπειες του Brexit (μείωση των δαπανών της ΕΕ ή αύξηση των εισφορών άλλων κρατών μελών)», δήλωσαν οι αξιωματούχοι σύμφωνα με το Focus.


Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, με τον οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο Reuters αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Focus.


Το Βrexit θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα πρόσθετη πίεση στους γερμανούς φορολογικούς και τελωνειακούς αξιωματούχους καθώς θα υπάρχουν νέες φορολογικές υποχρεώσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αγοράζονται από βρετανικές εταιρίες, αναφέρεται στην έκθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM