Φλωρεντία: Όταν είδε πόσο του χρέωσαν τον εσπρέσο κάλεσε την αστυνομία

Φλωρεντία: Όταν είδε πόσο του χρέωσαν τον εσπρέσο κάλεσε την αστυνομία Facebook Twitter
0

Όταν ένας πελάτης μπήκε και παρήγγειλε έναν απλό εσπρέσο σε πασίγνωστη καφετέρια της Φλωρεντίας, κανείς δεν περίμενε όσα θα ακολουθούσαν. 

Ο άνδρας κάθισε στο περίφημο Ditta Artigianale στο κέντρο της Τοσκάνης και αφού ήπιε τον decaf καφέ του, ζήτησε τον λογαριασμό. Όταν διάβασε στην απόδειξη πως η χρέωση ήταν δύο ευρώ, κάλεσε αμέσως την αστυνομία, που επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ στην επιχείρηση. 

Το σκεπτικό ήταν πως αυτή η τιμή δεν αναγραφόταν στο μενού πίσω από τον πάγκο και αυτό το λάθος ήταν που έβαλε σε μπελάδες το καφέ-μπαρ, που φημίζεται για την παρασκευή καφέ και έχει κερδίσει πολλούς διαγωνισμούς.

Ο Francesco Sanapo, ιδιοκτήτης του Ditta Artigianale, ξέσπασε για το πρόστιμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπερασπίστηκε τον καφέ του, ο οποίος, όπως είπε, προέρχεται από μια μικρή φυτεία στο Μεξικό και «παρασκευάζεται με μεγάλη προσοχή από τους baristas μου». Υποστήριξε ότι η τιμή του καφέ αναγραφόταν σε ψηφιακό μενού.

«Μου επέβαλαν πρόστιμο επειδή κάποιος προσβλήθηκε επειδή πλήρωσε 2 ευρώ για έναν καφέ χωρίς καφεΐνη [ο οποίος περιλαμβάνει διαδικασία εκχύλισης με νερό]. Μπορείτε να το πιστέψετε;» δήλωσε ο Σανάπο σε ένα βίντεο, ενώ κρατούσε μια επιστολή της αστυνομίας. «Ακόμα και σήμερα, κάποιος μπορεί να ενοχληθεί τόσο πολύ που να κινητοποιήσει την αστυνομία, η οποία θεωρεί ότι έχουμε κάνει λάθος λόγω ενός ξεπερασμένου νόμου. Αυτός ο νόμος πρέπει να αλλάξει, γιατί διαφορετικά το 99,9% των μπαρ και των εστιατορίων θα μπορούσε εύκολα να πέσει στις δαγκάνες του».
 

Στην Ιταλία, το μέσο κόστος ενός εσπρέσο είναι 1 ευρώ, αν και πάνω από το 70% των μπαρ αύξησαν τις τιμές νωρίτερα μέσα στη χρονιά, λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού, μετά και από μια κακή συγκομιδή. Ομάδες καταναλωτών προειδοποίησαν ότι η τιμή του εσπρέσο θα μπορούσε να αυξηθεί σε 1,50 ευρώ κατά μέσο όρο φέτος.

Ο Sanapo δήλωσε ότι το Ditta Artigianale - που περιγράφεται στο Facebook ως το «πρώτο ιταλικό καφέ μπαρ αφιερωμένο στον ποιοτικό καφέ» - ήταν κάπως «επαναστατικό» όταν χρέωσε 1,50 ευρώ για έναν εσπρέσο όταν το μπαρ άνοιξε για πρώτη φορά το 2013. «Υπήρξαν αρνητικές και θετικές αντιδράσεις, αλλά μέχρι τώρα δεν μου είχε επιβληθεί ποτέ πρόστιμο», είπε. «Κανείς δεν θα πρέπει να σκανδαλίζεται πια που πληρώνει 2 ευρώ για έναν εσπρέσο», πρόσθεσε, επικαλούμενος την αύξηση του κόστους των πρώτων υλών.

Το παράρτημα της Φλωρεντίας του Confartigianato, μιας ένωσης μικρών επιχειρήσεων, υπερασπίστηκε το μπαρ. «Αυτό είναι κάτι που με πικραίνει βαθιά», δήλωσε ο πρόεδρός της, Alessandro Vittorio Sorani. «Για την παραγωγή ενός ποιοτικού προϊόντος απαιτείται πολλή δουλειά. Η ποιότητα αποδίδει και ωφελεί όλους».

Ορισμένοι από τους πελάτες του μπαρ έσπευσαν επίσης να το υπερασπιστούν. «Αν αυτός ο πελάτης πήγαινε στο Λονδίνο θα έβαζε το FBI να ασχοληθεί», έγραψε ειρωνικά ένας από τους θαμώνες στο Facebook.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM
ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: Από τα video games στην πολιτική οργή - Τι αποκαλύπτουν οι αναρτήσεις του δράστη

Οι διαδικτυακές αναρτήσεις του 31χρονου Κόουλ Τόμας Άλεν αποκαλύπτουν μια σταδιακή μετάβαση από περιεχόμενο σχετικό με βιντεοπαιχνίδια σε ακραία πολιτικά μηνύματα μίσους για τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
THE LIFO TEAM