Φινλανδία: Τα Burger King «μετέτρεψαν» τα McDonald's σε σημεία δωρεάν διανομής των δικών τους μπέργκερ

Φινλανδία: Τα Burger King «μετέτρεψαν» τα McDonald's σε σημεία δωρεάν διανομής των δικών τους μπέργκερ Facebook Twitter
0

Την πρωτοκαθεδρία των McDonald's στη Φινλανδία επιχείρησε να ταράξει η αλυσίδα Burger King, μετατρέποντας των χώρο μπροστά από τα καταστήματα των ανταγωνιστών της σε σημεία δωρεάν παράδοσης των δικών της μπέργκερ. 

Παντού στο Ελσίνκι, σε στάσεις λεωφορείων και διαφημιστικές πινακίδες έξω McDonald's, οι διαφημίσεις δεν τηρούν ούτε τα προσχήματα αφού το γράμμα «Μ» στις λεζάντες των Burger King, είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το πασίγνωστο logo των McDonald's.  

«Κάποιες φορές θες ένα Whopper αντ' αυτού. Παράλαβέ το δωρεάν εδώ», γράφει η διαφήμιση, δίνοντας ως διεύθυνση την διεύθυνση του καταστήματος των McDonald's ακριβώς πίσω από την ταμπέλα. 

Η καμπάνια διήρκεσε τρεις ημέρες, από τις 29 Ιουνίου έως και 1η Ιουλίου, και οι πελάτες που θα έκαναν παραγγελία μέσω smartphone από τα Burger King, για παραλαβή έξω από τα καταστήματα των McDonald's, δεν χρεώνονταν επιπλέον για την υπηρεσία της διανομής.

Φινλανδία: Τα Burger King «μετέτρεψαν» τα McDonald's σε σημεία δωρεάν διανομής των δικών τους μπέργκερ Facebook Twitter

«Σχεδόν κάθε περιοχή του Ελσίνκι έχει εστιατόριο McDonald's. Δυστυχώς τα Burger King δεν είναι τόσο διαδεδομένα», λέει η brand manager Κάισα Κασίλα. «Συμπάσχουμε με τους κατοίκους της πόλης που δεν έχουν ένα Whopper κοντά. Ξέρουμε πως είναι να λαχταράς την γεύση των ζουμερών μπέργκερ μας που ψήνονται στις φλόγες. Ευτυχώς για αυτούς, υπάρχει μία εύκολη λύση», προσθέτει χαριτολογώντας.

Η Burger King συνεργάστηκε για την καμπάνια με την Wolt που παρέδιδε τα πακέτα δίπλα από τα McDonald's.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε φυσικά η πρώτη χώρα, που τα Burger King στοχοποιούν τα McDonald's στις διαφημίσεις τους. Πέρυσι στην Γερμανία, στο πλαίσιο της προώθησης του θρίλερ "It Chapter Two", η καμπάνια προέτρεπε ευθέως τους πελάτες να φύγουν από τα McDonald's και να διεκδικήσουν ένα εκπτωτικό κουπόνι στο πλησιέστερο εστιατόριο τους. 

Το 2018, προσέφερε μπέργκερ με ένα σεντ σε όσους χρήστες smartphone ήταν κοντά σε κατάστημα της ανταγωνιστικής αλυσίδας στις ΗΠΑ. Η προσφορά είχε σαν στόχο να κατεβάσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι χρήστες την εφαρμογή των Burger King στη χώρα και, για λίγο, η εφαρμογή απόλαυσε την κορυφή στα downloads του Apple App Store. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ