LIVE!

Financial Times: Η Ελλάδα νικήτρια στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη

Financial Times: Η Ελλάδα νικήτρια στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα αναδεικνύεται νικήτρια στον αγώνα για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη, παρά τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, καταλήγει δημοσίευμα των Financial Times.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας OAG, που επικαλούνται οι FT, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις στις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί τον Αύγουστο στην Ευρώπη είναι μειωμένες κατά 31% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 - δηλαδή ο αριθμός των επιβατών παραμένει σαφώς κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα - στα δρομολόγια προς την Ελλάδα η κίνηση τον Αύγουστο έχει ξεπεράσει τα προ κορωνοϊού δεδομένα, και είναι αυξημένη κατά 2%.

Αντίθετα, μεγάλη πτώση παρατηρείται σε άλλους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα η Ισπανία, έναν από τους σημαντικότερους μεσογειακούς προορισμούς, καθώς οι αντίστοιχες θέσεις για πτήσεις είναι μειωμένες κατά 25%.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Financial Times, «τα σταθερά μηνύματα από την Ελλάδα, ότι είναι ανοιχτή στον τουρισμό, φαίνεται ότι αποφέρουν καρπούς».

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κύριοι παράγοντες για την ανάκαμψη των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία.

Κατά την OAG η προγραμματισμένη χωρητικότητα των πτήσεων από αυτές τις τρεις αγορές είναι αυξημένη κατά 25%, 31% και 26% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, παρά το παρά το γεγονός ότι το 2019 ήταν χρονιά-ρεκόρ όσον αφορά τις αφίξεις στην Ελλάδα.

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Κόλπο παραπονιούνται πως δεν τους ενημέρωσαν για τις επιθέσεις του Ιράν

Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι δεν τους ενημέρωσε επαρκώς για τις ιρανικές επιθέσεις και επιπλέον αγνόησε τις προειδοποιήσεις τους
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΡΜΠΑΝ ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΕΤΟ ΔΑΝΕΙΟ

Διεθνή / ΕΕ: Καταδικάζει τα σχόλια Ζελένσκι σχετικά με το βέτο της Ουγγαρίας για δάνειο προς την Ουκρανία

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Όλοφ Τζιλ, η «εμπρηστική» ρητορική «δεν είναι ούτε χρήσιμη ούτε ευνοεί την επίτευξη των κοινών μας στόχων»
THE LIFO TEAM