Financial Times: Η Ελλάδα νικήτρια στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη

Financial Times: Η Ελλάδα νικήτρια στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα αναδεικνύεται νικήτρια στον αγώνα για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη, παρά τις πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, καταλήγει δημοσίευμα των Financial Times.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της εξειδικευμένης εταιρείας OAG, που επικαλούνται οι FT, παρά το γεγονός ότι οι θέσεις στις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί τον Αύγουστο στην Ευρώπη είναι μειωμένες κατά 31% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 - δηλαδή ο αριθμός των επιβατών παραμένει σαφώς κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα - στα δρομολόγια προς την Ελλάδα η κίνηση τον Αύγουστο έχει ξεπεράσει τα προ κορωνοϊού δεδομένα, και είναι αυξημένη κατά 2%.

Αντίθετα, μεγάλη πτώση παρατηρείται σε άλλους δημοφιλείς ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, όπως για παράδειγμα η Ισπανία, έναν από τους σημαντικότερους μεσογειακούς προορισμούς, καθώς οι αντίστοιχες θέσεις για πτήσεις είναι μειωμένες κατά 25%.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Financial Times, «τα σταθερά μηνύματα από την Ελλάδα, ότι είναι ανοιχτή στον τουρισμό, φαίνεται ότι αποφέρουν καρπούς».

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, κύριοι παράγοντες για την ανάκαμψη των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία.

Κατά την OAG η προγραμματισμένη χωρητικότητα των πτήσεων από αυτές τις τρεις αγορές είναι αυξημένη κατά 25%, 31% και 26% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, παρά το παρά το γεγονός ότι το 2019 ήταν χρονιά-ρεκόρ όσον αφορά τις αφίξεις στην Ελλάδα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΓΟΣ ΤΡΑΜΠ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΤΙΦΛΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

Διεθνή / Γιατί η κατασκευή ενός Πύργου Τραμπ στην Τιφλίδα εγείρει ανησυχίες;

Το project φέρνει στο προσκήνιο νέα ερωτήματα για πιθανή σύγκρουση συμφερόντων, καθώς συνδέεται με γη που ανήκει εν μέρει στην οικογένεια του φιλορώσου δισεκατομμυριούχου και de facto ηγέτη της Γεωργίας, Bidzina Ivanishvili, ο οποίος βρίσκεται υπό αμερικανικές κυρώσεις από το 2024
THE LIFO TEAM
ΒΡΕΤΑΝΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / Η άφιξη των Βρετανών ταξιδιωτών στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια πρέπει να είναι τρεις ώρες πριν την αναχώρησή τους

Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου που αντικαθιστά τις σφραγίδες στα διαβατήρια με ψηφιακή καταγραφή προκαλεί μεγάλες καθυστερήσεις στους συνοριακούς ελέγχους
THE LIFO TEAM
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας δηλώνει πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως ικανές να ξαναρχίσουν τις επιθέσεις στο Ιράν»

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο υπουργός Άμυνας δηλώνει πως είμαστε «απολύτως ικανοί να ξαναρχίσουμε τις επιθέσεις στο Ιράν»

Ο Πιτ Χέγκσεθ τόνισε ακόμη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει «υπομονετικός» και επιδιώκει μια «μεγάλη συμφωνία» που θα εγγυάται ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο
THE LIFO TEAM