Φιλιππίνες: Πάνω από 24 εκατ. πολίτες επιστρέφουν σε αυστηρά μέτρα καραντίνας

Φιλιππίνες: 24 εκατ. πολίτες επιστρέφουν τα αυστηρά μέτρα καραντίνας Facebook Twitter
EPA
0

Οι αρχές στις Φιλιππίνες επαναφέρουν τα αυστηρά μέτρα καραντίνας στην πρωτεύουσα Μανίλα και στις γειτονικές περιοχές, καθώς η χώρα προσπαθεί αν αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Από την ερχόμενη εβδομάδα πάνω από 24 εκατομμύρια κάτοικοι της Μανίλα και των περιχώρων της θα μπουν και πάλι σε καθεστώς lockdown.

Ο προεδρικός εκπρόσωπος Χάρι Ρόκε ανακοίνωσε ότι το μέτρο θα διαρκέσει από τις 29 Μαρτίου ως τις 4 Απριλίου και θα αφορά την περιοχή της Μανίλα και τέσσερις γειτονικές περιοχές.

«Ο ιός είναι ο εχθρός, όχι η κυβέρνηση», σχολίασε ο Ρόκε. Από την Δευτέρα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα εργάζονται από τα σπίτια τους με εξαίρεση τους απαραίτητους εργαζόμενους, ενώ θα ανασταλούν οι μετακινήσεις με τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Απαγορεύονται επίσης όλες οι συναθροίσεις, επιβάλλεται απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00 ως τις 5:00 και κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα που δεν είναι απαραίτητα.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα 9.595 νέα κρούσματα κορωνοϊού, δεύτερη συνεχόμενη ημέρα όπου η ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων παραμένει πάνω από 9.000. Τις τελευταίες τρεις ημέρες η χώρα κατέγραψε ρεκόρ αύξησης νέων κρουσμάτων.

Με πληροφορίες του AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM