Διαδηλώσεις και επεισόδια ξέσπασαν στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, έπειτα από τον θάνατο 27χρονου μαύρου από αστυνομικά πυρά.

 

Η αστυνομία σε ανακοίνωση ανέφερε ότι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Γουόλτερ Γουάλας, ανταποκρινόμενοι σε κλήση για άνδρα που ήταν οπλισμένος με μαχαίρι. Οι αστυνομικοί «τον διέταξαν επανειλημμένα» να πετάξει το μαχαίρι, αλλά εκείνος συνέχισε «να προχωρά προς το μέρος τους», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Στη συνέχεια, πυροβόλησαν «πολλαπλές φορές» και στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media δείχνει τον Γουάλας να περπατά κοντά στους αστυνομικούς, ενώ εκείνοι έχουν τραβήξει τα όπλα τους. Οι αστυνομικοί φαίνεται να του φωνάζουν να πετάξει το μαχαίρι, το οποίο δεν είναι ορατό στο βίντεο, σημειώνει το NBC. Δεν είναι γνωστό τι συνέβη προτού ένας περαστικός αρχίσει να καταγράφει με τον κινητό του.

 

Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης του θανάτου του από αστυνομικά πυρά, έγιναν διαδηλώσεις στη Φιλαδέλφεια, ενώ ξέσπασαν και επεισόδια. Τουλάχιστον 30 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ περισσότεροι από 20 άνθρωποι συνελήφθησαν, σύμφωνα με το NBC.

 

 

 

Ο Γουόλτερ Γουάλας είχε παντρευτεί πρόσφατα, ήταν πατέρας επτά παιδιών και σύντομα θα αποκτούσε ένα ακόμη. Τον πυροβόλησαν μπροστά στη μητέρα του και τον αδελφό του, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας.

 

Ο πατέρας του στο Philadelphia Inquirer ότι ο γιος του αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και πως λάμβανε φαρμακευτική αγωγή. «Γιατί δεν χρησιμοποίησαν taser; Η μητέρα του προσπαθούσε να εκτονώσει την κατάσταση», δήλωσε ακόμη.

 

«Παρακολούθησα το βίντεο αυτού του τραγικού περιστατικού και θέτει δύσκολα ερωτήματα, τα οποία πρέπει να απαντηθούν», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης, Τζιμ Κίνεϊ.