Φάουτσι: Προηγούμενη μόλυνση με κορωνοϊό προστατεύει ελάχιστα από την Όμικρον 5

Φάουτσι: Προηγούμενη μόλυνση με κορωνοϊό δεν προστατεύει από την Όμικρον 5 Facebook Twitter
Φωτ.: The Hill Pool.
0

Οι μολύνσεις με κορωνοϊό που έχουν σημειωθεί στη διάρκεια των προηγούμενων κυμάτων παρέχουν από ελάχιστη έως καθόλου προστασία έναντι της υποπαραλλαγής της Όμικρον, BA.5, σύμφωνα με τον κορυφαίο Αμερικανό καθηγητή, Άντονι Φάουτσι. 

«Η Όμικρον ως ευρύτερη κατηγορία έχει υπάρξει ιδιαίτερα προβληματική», δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων την Τρίτη κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο.

Η εν λόγω ενημέρωση έγινε καθώς η διάδοση της υποπαραλλαγής BA.5 στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιπροσωπεύει πλέον περισσότερο από το 60% των κρουσμάτων στη χώρα. 

«Κάθε επόμενη παραλλαγή έχει ένα μικρό πλεονέκτημα μετάδοσης σε σχέση με την προηγούμενη», τόνισε ο Φάουτσι, προσθέτοντας ότι αν κάποιος μολύνθηκε στο πρώτο ή ακόμη και το δεύτερο κύμα, «πραγματικά δεν έχει καλή προστασία» σε αυτό το κύμα.

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας από όλο τον κόσμο έχουν προειδοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες για τη νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον σχετικά με την ικανότητά της να μολύνει εκ νέου ανθρώπους μερικές εβδομάδες μετά από προηγούμενη μόλυνση.

Με πληροφορίες από Independent

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ