Φάλαινα - πρώην κατάσκοπος επιστρέφει κινητό που έπεσε στη θάλασσα

Φάλαινα - πρώην κατάσκοπος επιστρέφει κινητό που έπεσε στη θάλασσα Facebook Twitter
1

Μία φάλαινα μπελούγκα - πρώην κατάσκοπος - του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, επέστρεψε από το βυθό ένα κινητό τηλέφωνο  που έπεσε κατά λάθος στη θάλασσα. 

Η αρσενική μπελούγκα έκανε την εμφάνισή της πριν μερικές εβδομάδες στα ανοιχτά του Χάμερφεστ στη Νορβηγία, φορώντας ειδικό χαλινάρι.


Λίγα έχουν γίνει γνωστά για την ταυτότητα αυτού του περίεργου επισκέπτη ωστόσο οι ντόπιοι υποπτεύθηκαν ότι η εν λόγω φάλαινα είχε εκπαιδευτεί από το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό από το οποίο μάλλον «αποστάτησε».


Ο Οντούν Ρικαρντσεν, καθηγητής θαλάσσιας βιολογίας στο πανεπιστήμιο της Νορβηγίας είπε ότι πολύ πιθανά «το Ρωσικό πολεμικό ναυτικό στο Μουρκμανσκ έχει άμεση σχέση με αυτό».

«Γνωρίζουμε ότι η Ρωσία έχει τις δικές της φάλαινες σε αιχμαλωσία και ότι μερικές φορές κάποιες από αυτές απελευθερώνονται. Τα ζώα έπειτα αναζητούν συχνά πλεούμενα» προσθέτει.

Από την στιγμή της εμφάνισής της η αρσενική αυτή φάλαινα, ελεύθερη πλέον από το χαλινάρι της, συνέχισε να κάνει τις βόλτες της στο ίδιο μέρος που εθεάθη για πρώτη φορά από τους ψαράδες.


Την Δευτέρα ωστόσο η αρσενική φάλαινα αποκάλυψε την ευγενική προσωπικότητά της με μία πράξη που εξέπληξε τους πάντες. Καθώς η Ίνα Μάνσικα και οι φίλοι της αποφάσισαν να κάνουν μία βόλτα για να βρουν την φάλαινα-πρώην κατάσκοπο, το κινητό της έπεσε μέσα στη θάλασσα.

Η ελεύθερη πλέον φάλαινα ήρθε να σώσει την κατάσταση αφού αναδύθηκε με το κινητό της Μάνσικα στο στόμα της.

«Πήγαμε στην προκυμαία με την ευχή να δούμε την φάλαινα και καθώς είχα ξεχάσει να κλείσω την τσέπη στο τζάκετ μου, το κινητό μου έπεσε στη θάλασσα. Υποθέσαμε ότι χάθηκε για πάντα μέχρι τη στιγμή που έκπληκτοι είδαμε μετά από λίγα λεπτά τη φάλαινα να αναδύεται με το κινητό μου στο στόμα της» είπε η Μάνσικα.

 «Μείναμε έκπληκτοι, δεν πιστεύαμε στα μάτια μας με αυτό που είδαμε» είπε. «Ήμουν τόσο χαρούμενη που είχα το κινητό μου ξανά στα χέρια μου».

Το κινητό μπορεί να καταστράφηκε ολοσχερώς από την βουτιά ωστόσο η Μάνσικα δεν μπορούσε να κρύψει την ευγνωμοσύνη της για την πράξη του ευγενικού ζώου.


Λόγω της σχέσης της με τους ανθρώπους αλλά και τις εκπαίδευσης που δέχτηκε, δεν είναι ξεκάθαρο αν η συγκεκριμένη μπελούγκα μπορεί να τα καταφέρει στην άγρια φύση. Σύμφωνα με την Washington Post, υπάρχει σκέψη μεταφορά της σε καταφύγιο στην Ισλανδία.

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Διεθνή / Συρία: Πάνω από 200 οι νεκροί στις συγκρούσεις Δρούζων – Βεδουίνων

Πρόκειται για 92 Δρούζους, ανάμεσά τους 21 πολίτες που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από δυνάμεις των υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών, 93 μέλη δυνάμεων προσκείμενων στην κυβέρνηση και 18 Βεδουίνους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια