Το Facebook προσλαμβάνει τον Νικ Κλεγκ ως επικεφαλής διεθνών υποθέσεων

Το Facebook προσλαμβάνει τον Νικ Κλεγκ ως επικεφαλής διεθνών υποθέσεων Facebook Twitter
Ως πρόεδρος των Φιλελευθέρων, ο Κλεγκ σχημάτισε κυβερνητικό συνασπισμό με το συντηρητικό κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον (EPA)
0

Σχεδόν ένα μήνα μετά το τελευταία χτύπημα ασφαλείας στο Facebook, ο διαδικτυακός κολοσσός προσλαμβάνει τον πρώην αναπληρωτή πρωθυπουργό της Βρετανίας, Νικ Κλέγκ, ως επικεφαλής επικοινωνίας και διεθνών υποθέσεων.

Ο 51χρονος Κλεγκ θα αναλάβει επισήμως τα καθήκοντά στις αρχές του Ιανουαρίου, σε μία περίοδο που η δημοφιλέστερη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης δέχεται έντονες πιέσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την διάδοση ψευδών ειδήσεων. 

Μόλις στις 25 Σεπτεμβρίου, άγνωστοι απέκτησαν πρόσβαση στα ονόματα, τα email και τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων περίπου 30 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, που δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις για το κενό ασφαλείας. 

Ως πρόεδρος των Φιλελευθέρων, ο Κλεγκ σχημάτισε κυβερνητικό συνασπισμό με το συντηρητικό κόμμα του Ντέιβιντ Κάμερον την περίοδο 2010-2015 αλλά στις εκλογές του 2017 έχασε τη βουλευτική του έδρα.

Ο Κλεγκ, διετέλεσε στο παρελθόν διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που επιβάλλει πρόστιμα δισεκατομμυρίων σε τεχνολογικούς κολοσσούς για παραβιάσεις κανονισμών. Ανάμεσα στα πλέον πρόσφατα είναι και το πρόστιμο «μαμούθ» ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων στην Google για μονοπωλιακές πρακτικές σε λειτουργικά συστήματα Android. 

Η απόφαση του Facebook να προσλάβει τον Κλεγκ, σηματοδοτεί κατά πολλούς την νέα στρατηγική «αντεπίθεσης» στην ΕΕ που προσπαθεί να ελέγξει τον τρόπο λειτουργίας των τεχνολογικών εταιρειών. 

Με πληροφορίες από theverge.com

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΟΙΟ HANDALA

Διεθνή / Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Handala του «Στόλου για την Ελευθερία» που μετέφερε βοήθεια στη Γάζα

Σε πλάνα που αναμεταδίδονταν απευθείας από τους ακτιβιστές διακρίνονται οι περισσότεροι, καθισμένοι στη γέφυρα, πολλοί με τα χέρια ψηλά - «Οι αλήτες του Νετανιάχου ανέβηκαν στο Handala»
LIFO NEWSROOM
Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Διεθνή / Γάζα: 57 νεκροί μέσα σε 24 ώρες – Σε αδιέξοδο οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα, πολλοί ενώ αναζητούσαν ανθρωπιστική βοήθεια - Οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός σταμάτησαν, ενώ η πείνα θερίζει αμάχους και παιδιά
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Διεθνή / Τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία της απορρύθμισης: Το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για κατάργηση χιλιάδων κανονισμών

Η κυβέρνηση Τραμπ υιοθετεί την τεχνητή νοημοσύνη για να καταργήσει μαζικά ομοσπονδιακούς κανονισμούς, με στόχο τη μείωση στο μισό των ρυθμιστικών εντολών ως το 2026
LIFO NEWSROOM
Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Διεθνή / Αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Καμπότζης και Ταϊλάνδης: Πάνω από 30 νεκροί, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στα σύνορα Καμπότζης–Ταϊλάνδης, με περισσότερους από 30 νεκρούς και καταγγελίες για παραβίαση θαλάσσιου χώρου - Σε συναγερμό ΟΗΕ και ASEAN.
LIFO NEWSROOM