Ινδία: To Facebook απέκλεισε hashtag, που καλούσε τον πρωθυπουργό σε παραίτηση λόγω της πανδημίας

To Facebook απέκλεισε hashtag που καλούσε τον πρωθυπουργό σε παραίτηση λόγω της πανδημίας Facebook Twitter
EPA
0

Hashtag στο Facebook, που ζητούσε την παραίτηση του πρωθυπουργού της Ινδίας αποκλείστηκε χθες, κρύβοντας περισσότερες από 12.000 αναρτήσεις, που σχολίαζαν αρνητικά την κυβέρνηση.

Παρά την τραγική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα με την πανδημία να σαρώνει την Ινδία, η κυβέρνηση δεν ανέβαλε τις εκλογές.

Την ίδια ώρα, οι χρήστες του Facebook στην Ινδία επισήμαναν στο Twitter ότι το hashtag #ResignModi (Μόντι Παραιτήσου) αποκλείστηκε από τις προβολές στο Facebook.

Όσοι αναζητούσαν το hashtag, έλαβαν μήνυμα, που ανέφερε ότι τέτοιες αναρτήσεις «είναι προσωρινά κρυμμένες εδώ» επειδή «κάποιο περιεχόμενο σε αυτές τις αναρτήσεις, αντιβαίνει στα πρότυπα της κοινότητας».

Αργότερα, το hashtag ήταν και πάλι διαθέσιμο στο Facebook, για τους χρήστες από τις ΗΠΑ. Εκπρόσωπος του Facebook επιβεβαίωσε ότι το θέμα αποκαταστάθηκε μετά από μια σύντομη διακοπή, η οποία ήταν τυχαία.

«Αποκλείσαμε προσωρινά αυτό το hashtag κατά λάθος, όχι επειδή η κυβέρνηση της Ινδίας μας το ζήτησε. Στη συνέχεια το αποκαταστήσαμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ο αποκλεισμός του hashtag #ResignModi ακολουθεί την έντονη κριτική στοTwitter, για τη διαγραφή περισσότερων από 50 tweets, που επέκριναν τον χειρισμό της πανδημίας από την κυβέρνηση, μετά από αίτημα της ίδια της ινδικής κεντρικής διοίκησης.

Το Facebook και το Instagram είχαν ήδη αποκλείσει αρκετές αναρτήσεις σχετικά με τον Μόντι, έπειτα από κυβερνητική εντολή, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Το Facebook στην Ινδία έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν κριτική, μετά από μια έκθεση της Wall Street Journal τον Αύγουστο που αποκάλυψε συνδέσεις μεταξύ ενός κορυφαίου υπαλλήλου στον τομέα της πολιτικής της εταιρείας και του κόμματος Bharatiya Janata του Μόντι.

Ο συγκεκριμένος υπάλληλος παραιτήθηκε αφού ανέβασε ανάρτηση στο Facebook, όπου χαρακτήρισε τους μουσουλμάνους της Ινδίας μια «εκφυλισμένη κοινότητα», «τίποτα εκτός από την καθαρότητα της θρησκείας και την εφαρμογή της υπόθεσης της Σαρία».

Το πλέον αποκατεστημένο hashtag στο Facebook #ResignModi δείχνει επί του παρόντος τη φρίκη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ινδία, όπου τα νοσοκομεία κατακλύζονται από νεκρούς και ετοιμοθάνατους.

Η χώρα αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου αύξηση των κρουσμάτων με 360.000 νέες μολύνσεις την ημέρα και ανεπαρκή αριθμό νοσοκομειακών κλινών για τη θεραπεία των ασθενών.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ