Το Facebook αναμένει πρόστιμο μαμούθ από την αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού

Το Facebook αναμένει πρόστιμο μαμούθ από την αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού Facebook Twitter
0

To Facebook ανακοίνωσε πως αναμένει να του επιβληθεί ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο, ύψους 3 έως 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού (FTC).

Στις σημερινές τριμηνιαίες οικονομικές ανακοινώσεις, το Facebook έκανε πως ετοιμάζεται για έναν συμβιβασμό με την FTC που θα σημαίνει πρόστιμο σε ένα εύρος από 3 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το πρόστιμο θα αφορά την έρευνα της επιτροπής σχετικά με καταγγελίες για παραβιάσεις της νομοθεσίας του 2011 που αφορά την συναίνεση των χρηστών σε θέματα ιδιωτικότητας.

Αν το Facebook κληθεί όντως να πληρώσει ένα τέτοιο πρόστιμο, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλλει ποτέ η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. 

Το Facebook έκανε αυτές τις ανακοινώσεις παράλληλα με το να τονίσει πως στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 15,08 δισ. δολάρια, αρκετά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως αν δεν «έβαζε στην άκρη» 3 δισ. δολάρια που υπολογίζει για το πρόστιμο, τα κέρδη της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο θα ήταν 1,89 δολάρια ανά μετοχή, σημαντικά υψηλότερο νούμερο από τις προβλέψεις των αναλυτών που περίμεναν 1,62.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 5% μετά τις ανακοινώσεις του τριμήνου. 

Οι επενδυτές επικεντρώνονται στη συνεχιζόμενη άνοδο του Instagram, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα δεδομένα δείχνουν πως και το Facebook ξεκίνησε να έχει έστω και με αργούς ρυθμούς, ξανά ανοδική τάση στην Ευρώπη, μετά την πτώση που καταγράφηκε το 2018.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΠΕΙΣ ΟΡΕΙΒΑΤΗΣ ΝΕΚΡΗ ΔΙΚΗ

Διεθνή / «Λυπάμαι βαθιά» λέει ο ορειβάτης για τον θάνατο της συντρόφου του στις Άλπεις, απορρίπτει όμως τις κατηγορίες

Η 33χρονη έχασε τη ζωή της από υποθερμία κατά την κοινή τους προσπάθεια να φτάσουν στην κορυφή - Ο άνδρας κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM