Το Facebook αναμένει πρόστιμο μαμούθ από την αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού

Το Facebook αναμένει πρόστιμο μαμούθ από την αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού Facebook Twitter
0

To Facebook ανακοίνωσε πως αναμένει να του επιβληθεί ένα πολύ μεγάλο πρόστιμο, ύψους 3 έως 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την αμερικανική επιτροπή ανταγωνισμού (FTC).

Στις σημερινές τριμηνιαίες οικονομικές ανακοινώσεις, το Facebook έκανε πως ετοιμάζεται για έναν συμβιβασμό με την FTC που θα σημαίνει πρόστιμο σε ένα εύρος από 3 έως 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το πρόστιμο θα αφορά την έρευνα της επιτροπής σχετικά με καταγγελίες για παραβιάσεις της νομοθεσίας του 2011 που αφορά την συναίνεση των χρηστών σε θέματα ιδιωτικότητας.

Αν το Facebook κληθεί όντως να πληρώσει ένα τέτοιο πρόστιμο, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλλει ποτέ η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. 

Το Facebook έκανε αυτές τις ανακοινώσεις παράλληλα με το να τονίσει πως στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 15,08 δισ. δολάρια, αρκετά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως αν δεν «έβαζε στην άκρη» 3 δισ. δολάρια που υπολογίζει για το πρόστιμο, τα κέρδη της εταιρείας στο πρώτο τρίμηνο θα ήταν 1,89 δολάρια ανά μετοχή, σημαντικά υψηλότερο νούμερο από τις προβλέψεις των αναλυτών που περίμεναν 1,62.

Η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 5% μετά τις ανακοινώσεις του τριμήνου. 

Οι επενδυτές επικεντρώνονται στη συνεχιζόμενη άνοδο του Instagram, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα δεδομένα δείχνουν πως και το Facebook ξεκίνησε να έχει έστω και με αργούς ρυθμούς, ξανά ανοδική τάση στην Ευρώπη, μετά την πτώση που καταγράφηκε το 2018.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM
Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Διεθνή / Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Επτά χώρες, ένας νικητής. Μια οικογένεια που κουράστηκε από τις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης είχε μία αναπάντεχη εμπειρία στο κρυμμένο «στολίδι» της ηπείρου.
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM