Ευρωομόλογο: Το SPD Βερολίνου πάει κόντρα στη Μέρκελ - «Η Ευρώπη χρειάζεται μήνυμα αλληλεγγύης στην πράξη»

Ευρωομόλογο: Το SPD Βερολίνου πάει κόντρα στη Μέρκελ - «Η Ευρώπη χρειάζεται μήνυμα αλληλεγγύης στην πράξη» Facebook Twitter
0

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) του κρατιδίου του Βερολίνου, υποστηρίζει την ιδέα «να χρησιμοποιηθούν όλα τα χρηματοπιστωτικά εργαλεία για τη σταθεροποίηση της ευρωπαϊκής οικονομίας, ώστε να αντιμετωπισθεί η κρίση του κορωνοϊού.

Αυτό συμπεριλαμβάνει και τα κοινά ομόλογα των χωρών της ευρωζώνης ή της Ε.Ε. «Σε αυτήν την κατάσταση, η Ευρώπη χρειάζεται ένα μήνυμα αλληλεγγύης στην πράξη. Πρέπει να διασφαλίσουμε μαζί ότι θα δημιουργηθούν νέα οικονομικά περιθώρια για τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση του κορονοϊού», δήλωσε ο Μίχαελ Μιούλερ δήμαρχος του Βερολίνου και πρόεδρος του τοπικού SPD.

Τα λεγόμενα ομόλογα κορονοϊού, δηλαδή τα κοινά ευρωπαϊκά ομόλογα για τη χρηματοδότηση των κρατικών προϋπολογισμών, -περιοριζόμενα σε αυτήν την κρίση- μπορούν να βοηθήσουν στην άμβλυνση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας. Γι΄αυτό η ηγεσία του SPD Βερολίνου αποφάσισε να υποστηρίξει έκκληση προς όλους τους φορείς λήψης αποφάσεων του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος να ταχθούν υπέρ τέτοιων ομολόγων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ-DPA

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν δεν μπορεί να εντοπίσει τις νάρκες που τοποθέτησε, λένε οι ΗΠΑ

Η Τεχεράνη έχει αφήσει έναν περιορισμένο διάδρομο διέλευσης για πλοία που καταβάλλουν διόδια, ενώ έχει εκδώσει προειδοποιήσεις για τον κίνδυνο σύγκρουσης με νάρκες
THE LIFO TEAM
CIA ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ 25Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Διεθνή / Πρώην επικεφαλής της CIA ζητά την απομάκρυνση Τραμπ: «Είναι ξεκάθαρα εκτός ελέγχου»

Ο Τζον Μπρέναν επικαλέστηκε την 25η Τροπολογία του Συντάγματος των ΗΠΑ, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα απομάκρυνσης του προέδρου, λέγοντας ότι «γράφτηκε για ανθρώπους σαν τον Τραμπ»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Ο Τραμπ ανακοίνωσε αποκλεισμό στα Στενά του Ορμούζ μετά το ναυάγιο συνομιλιών με το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία αποκλεισμού κάθε πλοίου που επιχειρεί να εισέλθει ή να εξέλθει από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM