Εύπορος Γάλλος άφησε χρήματα στη διαθήκη του για τις 50 γάτες του μουσείου Ερμιτάζ

Εύπορος Γάλλος άφησε χρήματα στη διαθήκη του για τις 50 γάτες του μουσείου Ερμιτάζ Facebook Twitter
iStock
0

Ένας γνωστός Γάλλος φιλάνθρωπος αποδείχτηκε και φιλόζωος καθώς άφησε ένα μικρό τμήμα της περιουσίας του στις πενήντα γάτες του Ερμιτάζ.

Στη διαθήκη του, ο εύπορος άνδρας θυμήθηκε τις δεκάδες γάτες που ζουν στο υπόγειο του μεγαλοπρεπούς μουσείου στη Ρωσία. Οι γάτες ζουν στο Χειμερινό Ανάκτορο που στεγάζει περίπου τρία εκατομμύρια έργα τέχνης, κειμήλια και γλυπτά.

Σύμφωνα με το μουσείο, το παλάτι φιλοξενούσε πάμπολλες γάτες ήδη από την εποχή τη Αυτοκράτειρας Ελίζαμπεθ, που έμεινε στον θρόνο από το 1741 έως το 1761. 

Η Μεγάλη Αικατερίνη που είχε ιδρύσει το Ερμιτάζ, είχε δώσει στις γάτες τον «βαθμό» των φυλάκων στις γκαλερί, καθώς τα τετράποδα εξουδετέρωναν τα ποντίκια από τους χώρους που φυλάσσονταν οι πολύτιμοι θησαυροί. 

Εύπορος Γάλλος άφησε χρήματα στη διαθήκη του για τις 50 γάτες του μουσείου Ερμιτάζ Facebook Twitter

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι «κληρονόμοι» δέχονται την φροντίδα του προσωπικού αλλά και εθελοντών και τα έξοδα για την διατροφή τους καλύπτονται από δωρεές. Οι γάτες του μουσείου έχουν δικό τους πλυντήριο και τις φροντίζει ντόπιος κτηνίατρος. 

Ο διευθυντής του μουσείου Μίκαηλ Πιοτροκόφσκι, ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα πως ένας Γάλος φιλάνθρωπος είχε αγαπήσει τόσο πολύ τις συγκεκριμένες γάτες που τους άφησε ένα ποσό στη διαθήκη του. 

«Ο Γάλλος φίλος μας έκανε μία πολύ καλή πράξη. Αυτή είναι μία εξαιρετική κίνηση για τις δημόσιες σχέσεις τόσο για τις γάτες όσο και για την φιλανθρωπία. Το ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο αλλά είναι πολύ σημαντικό όταν ένας άνθρωπος γράφει την διαθήκη του. Μας τηλεφώνησαν οι Γάλλοι δικηγόροι και δεν είναι καθόλου απλή διαδικασία αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον σωστά; Τόσο όμορφη χειρονομία από τη Γαλλία». Τα χρήματα πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν για την επισκευή των υπογείων του μουσείου, όπως είπε ο διευθυντής του Ερμιτάζ.

Ο ανώνυμος ευεργέτης δεν ήταν ο μόνος που είχε λατρέψει τις γάτες του μουσείου. Σύμφωνα με τον Πιοτροκόφσκι, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Βλάντιμιρ Φόρτοφ, ήταν φίλος με τις γάτες του Ερμιτάζ. Ο Φόρτοφ, που πέθανε τον περασμένο μήνα, περνούσε από το μουσείο για να αφήσει χρήματα για τα τετράποδα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Διεθνή / Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Ο Aaron Betsky, επιφανής καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Virginia Tech και πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτονικής στο Taliesin από το 2017 έως το 2019, επιτίθεται μετωπικά στο γραφείο που ανέλαβε τη διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ