Εύπορος Γάλλος άφησε χρήματα στη διαθήκη του για τις 50 γάτες του μουσείου Ερμιτάζ

Εύπορος Γάλλος άφησε χρήματα στη διαθήκη του για τις 50 γάτες του μουσείου Ερμιτάζ Facebook Twitter
iStock
0

Ένας γνωστός Γάλλος φιλάνθρωπος αποδείχτηκε και φιλόζωος καθώς άφησε ένα μικρό τμήμα της περιουσίας του στις πενήντα γάτες του Ερμιτάζ.

Στη διαθήκη του, ο εύπορος άνδρας θυμήθηκε τις δεκάδες γάτες που ζουν στο υπόγειο του μεγαλοπρεπούς μουσείου στη Ρωσία. Οι γάτες ζουν στο Χειμερινό Ανάκτορο που στεγάζει περίπου τρία εκατομμύρια έργα τέχνης, κειμήλια και γλυπτά.

Σύμφωνα με το μουσείο, το παλάτι φιλοξενούσε πάμπολλες γάτες ήδη από την εποχή τη Αυτοκράτειρας Ελίζαμπεθ, που έμεινε στον θρόνο από το 1741 έως το 1761. 

Η Μεγάλη Αικατερίνη που είχε ιδρύσει το Ερμιτάζ, είχε δώσει στις γάτες τον «βαθμό» των φυλάκων στις γκαλερί, καθώς τα τετράποδα εξουδετέρωναν τα ποντίκια από τους χώρους που φυλάσσονταν οι πολύτιμοι θησαυροί. 

Εύπορος Γάλλος άφησε χρήματα στη διαθήκη του για τις 50 γάτες του μουσείου Ερμιτάζ Facebook Twitter

Τις τελευταίες δεκαετίες, οι «κληρονόμοι» δέχονται την φροντίδα του προσωπικού αλλά και εθελοντών και τα έξοδα για την διατροφή τους καλύπτονται από δωρεές. Οι γάτες του μουσείου έχουν δικό τους πλυντήριο και τις φροντίζει ντόπιος κτηνίατρος. 

Ο διευθυντής του μουσείου Μίκαηλ Πιοτροκόφσκι, ανακοίνωσε νωρίτερα μέσα στον μήνα πως ένας Γάλος φιλάνθρωπος είχε αγαπήσει τόσο πολύ τις συγκεκριμένες γάτες που τους άφησε ένα ποσό στη διαθήκη του. 

«Ο Γάλλος φίλος μας έκανε μία πολύ καλή πράξη. Αυτή είναι μία εξαιρετική κίνηση για τις δημόσιες σχέσεις τόσο για τις γάτες όσο και για την φιλανθρωπία. Το ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο αλλά είναι πολύ σημαντικό όταν ένας άνθρωπος γράφει την διαθήκη του. Μας τηλεφώνησαν οι Γάλλοι δικηγόροι και δεν είναι καθόλου απλή διαδικασία αλλά είναι πολύ ενδιαφέρον σωστά; Τόσο όμορφη χειρονομία από τη Γαλλία». Τα χρήματα πιθανότατα θα χρησιμοποιηθούν για την επισκευή των υπογείων του μουσείου, όπως είπε ο διευθυντής του Ερμιτάζ.

Ο ανώνυμος ευεργέτης δεν ήταν ο μόνος που είχε λατρέψει τις γάτες του μουσείου. Σύμφωνα με τον Πιοτροκόφσκι, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, Βλάντιμιρ Φόρτοφ, ήταν φίλος με τις γάτες του Ερμιτάζ. Ο Φόρτοφ, που πέθανε τον περασμένο μήνα, περνούσε από το μουσείο για να αφήσει χρήματα για τα τετράποδα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM
Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM