Ευλογιά των πιθήκων: Σε πέντε ανήλθαν μέσα σε λίγες ημέρες τα κρούσματα στη Γαλλία

Ευλογιά των Πιθήκων: Σε πέντε ανήλθαν μέσα σε λίγες ημέρες τα κρούσματα στη Γαλλία Facebook Twitter
Φωτ.: PIXABAY
0

Σε πέντε ανήλθε ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων στη Γαλλία, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL η υπουργός Υγείας, Μπριζίτ Μπουργκινιόν, στο πλαίσιο της προώθησης του στοχευμένου εμβολιασμού κατά της νόσου.

Οι γαλλικές αρχές υγείας ανακοίνωσαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ότι σύστησαν σε ενήλικες υψηλού κινδύνου, οι οποίοι έχουν έρθει σε επαφή με έναν ασθενή που πάσχει επιβεβαιωμένα από την νόσο, να εμβολιαστούν.

Επίσης, η ίδια σύσταση έγινε σε υγειονομικούς που έχουν έρθει σε επαφή με ασθενή με ευλογιά των πιθήκων.

Οι παγκόσμιες αρχές υγείας έχουν σημάνει συναγερμό για τα αυξανόμενα κρούσματα της νόσου στην Ευρώπη και αλλού.

Η ευλογιά των πιθήκων είναι ένας ιός που συνήθως προκαλεί πυρετό και χαρακτηριστικά εξανθήματα στο δέρμα, παρόμοια με αυτά της ανεμοβλογιάς. Θεωρείται ήπια ασθένεια και συνήθως περνάει μέσα σε δύο με τέσσερις εβδομάδες χωρίς να χρειαστεί κάποια αγωγή.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος μετάδοσης είναι με το άγγιγμα από μολυσμένο άτομο ή με την ανταλλαγή σωματικών υγρών. Ο ιός μπορεί επίσης να μεταδοθεί από τα σταγονίδια της αναπνοής.

Συνήθως είναι ήπιας μορφής παρότι υπάρχουν δύο βασικά στελέχη, αυτό του Κονγκό με ποσοστό θνησιμότητας έως και 10% και αυτό της Δυτικής Αφρικής με περίπου 1%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Ο αρχιτέκτονας του Μεσαίωνα που ζουν τώρα οι ΗΠΑ λέγεται Samuel A. Alito

Διεθνή / Explainer: Ο αρχιτέκτονας του Μεσαίωνα που ζουν τώρα οι ΗΠΑ λέγεται Samuel A. Alito

Eδώ και δεκαετίες ένας άντρας χάραζε μεθοδική στρατηγική για την τελική ανατροπή της απόφασης που κατέστησε για χρόνια νόμιμες τις αμβλώσεις ή πώς ο Νόμος ανετράπη από μία τσαρλατανιά του 17ου αιώνα…
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ