Ευλογιά των πιθήκων: Η Αργεντινή κατέγραψε το πρώτο κρούσμα στη Λατινική Αμερική

Ευλογιά των πιθήκων: Η Αργεντινή κατέγραψε το πρώτο κρούσμα στη Λατινική Αμερική Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Η Αργεντινή ανέφερε το πρώτο κρούσμα του ιού της ευλογιάς των πιθήκων σε έναν άνδρα που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ισπανία.

Ανέφερε επίσης ένα ύποπτο κρούσμα του σπάνιου ιού και σε άλλο άτομο.

Ένας άνδρας από την επαρχία του Μπουένος Άιρες νοσεί με την ευλογιά των πιθήκων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής.

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου επιβεβαίωσε νωρίτερα το θετικό κρούσμα, αλλά είπε ότι οι υγειονομικές αρχές περίμεναν να ολοκληρώσουν την αλληλουχία του ιού πριν κάνουν την επίσημη ανακοίνωση.

Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται η παρουσία του ιού στη Λατινική Αμερική κατά τη διάρκεια αυτής της τελευταίας επιδημίας σε χώρες σε όλο τον κόσμο, που δεν εμφανίζουν συνήθως κρούσματα του ιού αυτού.

Η αλληλουχία του ιού αποκάλυψε υψηλό βαθμό ομοιότητας με την ευλογιά των πιθήκων από τη δυτική Αφρική, όπως συνέβη με τις νέες μολύνσεις σε όλο τον κόσμο, δήλωσε το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής.

Οι αρχές έχουν αποκαλύψει ελάχιστα για τον ασθενή πέρα ​​από το ότι ταξίδεψε στην Ισπανία από τις 28 Απριλίου έως τις 16 Μαΐου και είχε συμπτώματα συμβατά με την ευλογιά των πιθήκων, συμπεριλαμβανομένων εξανθημάτων και πυρετού, την Κυριακή.

Ο άνδρας νοσηλεύεται και όλες οι στενές επαφές του παρακολουθούνται. Καμία δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα μέχρι σήμερα, ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

Οι υγειονομικές αρχές στην Αργεντινή ανέφεραν επίσης ένα επιπλέον ύποπτο κρούσμα του ιού σε κάτοικο της Ισπανίας, που επισκέφθηκε την επαρχία του Μπουένος Άιρες και δεν συνδέεται με το πρώτο κρούσμα.

Ο άνδρας παρουσίασε συμπτώματα συμβατά με την ευλογιά των πιθήκων την Πέμπτη, μια ημέρα μετά την άφιξή του στη χώρα.

«Ο ασθενής είναι σε καλή γενική υγεία, απομονώνεται και λαμβάνει θεραπεία», πρόσθεσε το υπουργείο Υγείας. Καμία από τις στενές του επαφές δεν έχει ακόμη παρουσιάσει συμπτώματα.

Σχεδόν 200 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων έχουν πρόσφατα καταγραφεί σε περισσότερες από 20 χώρες που δεν είναι συνήθως γνωστό ότι εμφανίζεται η ευλογιά των πιθήκων, δήλωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ