Έξωση σε οικογένεια Βέλγων από κάστρο της Σκωτίας μετά από διαμάχη 22 χρόνων

Έξωση σε οικογένεια Βέλγων από κάστρο της Σκωτίας μετά από διαμάχη 22 χρόνων- Για οφειλές 230 λιρών Facebook Twitter
Φωτ.: Scotsman
0

Μια οικογένεια Βέλγων εκδιώχθηκε από το κάστρο της στη Σκωτία μετά από δικαστική διαμάχη 22 ετών για έναν απλήρωτο λογαριασμό 230 λιρών.

Η Βελγίδα επιχειρηματίας και εκατομμυριούχος Marian Van Overwaele και η οικογένειά της ήταν ιδιοκτήτες του κάστρου Knockderry Castle από τη δεκαετία του '70.

Το κάστρο βρίσκεται στο Cove στο Argyll και Bute στη δυτική Σκωτία. Χτίστηκε τον 19ο αιώνα και η αξία του είναι περίπου 3 εκατομμύρια λίρες.

Το κάστρο βρέθηκε στο επίκεντρο μιας δικαστικής μάχης από τότε που η Van Overwaele αρνήθηκε να πληρώσει έναν λογαριασμό 230 λιρών που συνδέεται με μια επιχείρηση νυφικών που είχε στην ιδιοκτησία της στο Helensburgh.

Συν τα δικαστικά έξοδα ο λογαριασμός ξεπέρασε τις 30.000 λίρες και το 2000 η Van Overwaele κήρυξε πτώχευση.

Η Βελγίδα και η οικογένειά της αρνήθηκαν ότι χρωστούν και κινήθηκαν δικαστικά.

Πέρυσι, η Van Overwaele και ο αδερφός της, George Amil, που εν τω μεταξύ είχε γίνει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, έλαβαν δικαστική εντολή να εγκαταλείψουν το κάστρο. Η Van Overwaele συνέχισε τον δικαστικό αγώνα, τον οποίο τελικά έχασε πριν από δύο μήνες.

Η Van Overwaele δεν ήταν παρούσα όταν η τοπική αστυνομία επέβαλε την εντολή έξωσης. Ο αδερφός της και η γυναίκα του ήταν.

Τελικά πείστηκαν να φύγουν λέγοντας στο BBC: «Μόλις μείναμε άστεγοι. Πρόκειται για μια τεράστια δικαστική αδικία. Αυτό είναι το σπίτι μας. Το πλήρωσα. Δούλεψα σκληρά σε αυτό το σπίτι. Αυτή η απόφαση δεν αφορά εμένα» είπε ο νέος ιδιοκτήτης.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ενεργοβόρα και τα σπάνια ορυκτά που απαιτούνται για τις μπαταρίες τους δεν επαρκούν

Διεθνή / Γιατί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι ενεργοβόρα και τα σπάνια ορυκτά που απαιτούνται για τις μπαταρίες τους δεν επαρκούν

Αντιφατικό, όμως η εξόρυξη των πρώτων υλών για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πολλαπλάσια ενεργοβόρα - Για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο χρειάζονται 7 φορές πιο πολλά σπάνια ορυκτά απ' όσα για ένα συμβατικό
NEWSROOM
Η Φρανκφούρτη είναι η πρώτη πόλη στη Γερμανία που στολίστηκε για το Ραμαζάνι

Διεθνή / Η Φρανκφούρτη είναι η πρώτη πόλη στη Γερμανία που στολίστηκε για το Ραμαζάνι

Η πράσινη δήμαρχος δήλωσε ότι η Φρανκφούρτη, όπου ζουν περίπου 150.000 μουσουλμάνοι και αποτελούν το 15% του συνολικού πληθυσμού, είναι κατά του αντιμουσουλμανικού ρατσισμού και του αντισημιτισμού
NEWSROOM