Eurovision 2025: Το Nemo υπέρ του αποκλεισμού του Ισραήλ από τον διαγωνισμό

NEMO EUROVISION ΙΣΡΑΗΛ Facebook Twitter
Nemo / Φωτογραφία αρχείου © ΕΡΑ
0

To Nemo, που με το τραγούδι Code χάρισε στην Ελβετία τη νίκη της περσινής Eurovision, τάσσεται υπέρ του αποκλεισμού του Ισραήλ από τον ευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό. 

Ενόψει της Eurovision 2025, η διοργάνωση δέχεται εκ νέου επικρίσεις σχετικά με τη συμμετοχή του Ισραήλ, με περισσότερους από 70 καλλιτέχνες και ερμηνευτές που έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν στον διαγωνισμό -συμπεριλαμβανομένων δύο πρώην νικητών- να μοιράζονται αυτή την εβδομάδα μια ανοιχτή επιστολή με την οποία ζητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ από την επερχόμενη διοργάνωση. 

Σε δηλώσεις του στη HuffPost UK, το Nemo ανέφερε ότι δεν υποστηρίζει το γεγονός ότι το Ισραήλ συμμετέχει στη Eurovision αυτή τη στιγμή και πως οι ενέργειες του Ισραήλ είναι «θεμελιωδώς αντίθετες» με τις αξίες που πρεσβεύει η Eurovision, όπως η ειρήνη και η ενότητα. «Υποστηρίζω την έκκληση για τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision» είπε χαρακτηριστικά.

Αντίστοιχα, κατά την περσινή Eurovision, το Nemo συνυπέγραψε τη δήλωση που εξέφραζε την αλληλεγγύη τους στην Παλαιστίνη πριν από τη διοργάνωση.

Απαντώντας στις εκκλήσεις των καλλιτεχνών για απαγόρευση του Ισραήλ από τη Eurovision, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) ανέφερε σε ανακοίνωσή της νωρίτερα αυτή την εβδομάδα: «Κατανοούμε τις ανησυχίες και τις βαθιά ριζωμένες απόψεις γύρω από την τρέχουσα σύγκρουση στη Μέση Ανατολή.

«Η EBU δεν είναι απρόσβλητη από τα παγκόσμια γεγονότα, αλλά, μαζί, με τα μέλη μας, είναι ο ρόλος μας να διασφαλίσουμε ότι ο διαγωνισμός παραμένει -στην καρδιά του- ένα παγκόσμιο γεγονός που προωθεί τις συνδέσεις, την ποικιλομορφία και την ένταξη μέσω της μουσικής. Όλοι φιλοδοξούμε να διατηρήσουμε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision θετικό και χωρίς αποκλεισμούς και φιλοδοξούμε να δείξουμε τον κόσμο όπως θα μπορούσε να είναι και όχι όπως είναι αναγκαστικά» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

«Ως υπενθύμιση, η EBU είναι μια ένωση δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων, όχι κυβερνήσεων, οι οποίοι είναι όλοι επιλέξιμοι να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision κάθε χρόνο, εάν πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις..Δεν είναι ο ρόλος μας να κάνουμε συγκρίσεις μεταξύ των συγκρούσεων. Στο πλαίσιο της αποστολής της να διασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον για τα δημόσια μέσα ενημέρωσης, η EBU υποστηρίζει το ισραηλινό μέλος μας KAN ενάντια στην απειλή της ιδιωτικοποίησης ή του κλεισίματος από την ισραηλινή κυβέρνηση» σημείωσε η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση.

Με πληροφορίες από Huffington Post UK

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM