Euractiv: Οι Έλληνες διώχνουν τους νεοναζί από το κοινοβούλιο

Euractiv: Οι Έλληνες διώχνουν τους νεοναζί από το κοινοβούλιο Facebook Twitter
Eurokinissi Φωτό Αρχείου
0

Το νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή, που το 2012 εξέλεξε για πρώτη φορά βουλευτές, δεν κατάφερε να υπερβεί το όριο 3% και κατά συνέπεια δεν εισέρχεται στο ελληνικό Κοινοβούλιο, γράφει η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Euractiv.

Το Euractiv Greece αναφέρει ότι οι ψηφοφόροι έστρεψαν την πλάτη τους στους νεοναζιστές που έχουν χάσει την κοινοβουλευτική τους ασυλία καθώς συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία το 2013 του αντιφασίστα ράπερ Παύλου Φύσσα από υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής. Το κόμμα κατηγορείται επίσης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε στο Euractiv.com ότι αυτό αποτελεί την καλύτερη είδηση των εκλογών. «Το νεοναζιστικό κόμμα είναι εκτός κοινοβουλίου. Χρησιμοποίησαν την ελληνική ψήφο για να εξαπλώσουν την ναζιστική τους προπαγάνδα, αλλά τώρα αυτό τέλειωσε». Ο κ. Κούλογλου είπε ότι η Χρυσή Αυγή ήταν ένα «σύμπτωμα της οικονομικής κρίσης και της οικονομικής και πολιτικής χρεοκοπίας της χώρας».

«Πρόκειται για ένα σημάδι ότι η ελληνική πολιτική σκηνή επανέρχεται στην ομαλότητα», είπε ο Στέλιος Κούλογλου, προσθέτοντας ωστόσο ότι η «σοβαρή εκδοχή» της Χρυσής Αυγής, η Ελληνική Λύση εισήλθε στη Βουλή. Η Ελληνική Λύση είναι ένα φιλορωσικό, εθνικιστικό και αντιμεταναστευτικό κόμμα, που σημείωσε ποσοστό 3,7%. «Αν και είναι σαφώς υπερεθνικιστές, δεν κάνουν καμία αναφορά στο νεοναζισμό», κατέληξε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM