Έναν ασυνήθιστο τρόπο για να μεταφέρουν ένα μοναχικό άλογο στο Κάρντιφ βρήκαν οι διασώστες του, που το επιβίβασαν σε αστικό λεωφορείο.

 

Το άλογο περιπλανιόταν μόνο του σε κεντρικό δρόμο της βρετανικής πόλης, με πολλούς μοτοσικλετιστές να σταματούν στην άκρη προκειμένου να το βοηθήσουν. 

 

Η Χάρλεϊ Στίβενς, που βοήθησε στη διάσωση, είπε πως το άλογο ανέβηκε με ευχαρίστηση πάνω στο λεωφορείο. «Ήταν τρελό, ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε.

 

Όπως εξήγησε, επέστρεφαν με την φίλη της στο σπίτι όταν εντόπισαν το άλογο στο δρόμο, εν μέσω έντονης κίνησης. Σύμφωνα με την ίδια, το ζώο ήταν φανερά ταραγμένο, αλλά τελικά κατάφεραν να σταματήσουν την κυκλοφορία και να ηρεμήσουν το άλογο «με την βοήθεια μερικών περαστικών» και μετά σταμάτησε ένα λεωφορείο.

 


«Έφτασε η αστυνομία και όλοι ήμασταν σαστισμένοι σχετικά με το τι να κάνουμε επειδή δεν μπορούσαμε να πάμε εκεί εγκαίρως το σχετικό όχημα μεταφοράς», λέει η γυναίκα, προσθέτοντας πως σε εκείνο το σημείο ο οδηγός του λεωφορείου πρότεινε να βάλουν το ζώο μέσα. Οπότε κατέβασαν την ράμπα για άτομα με αναπηρία, με το άλογο να μπαίνει ήσυχα και χωρίς αντίσταση μέσα στο όχημα.

 

Το ζώο μεταφέρθηκε σε πάρκινγκ νοσοκομείου, από όπου θα έψαχναν να βρουν στη συνέχεια τον ιδιοκτήτη του, με την Χάρλεϊ Στίβενς, που το συνόδευε, να σπεύδει όμως να βγάλει φωτογραφίες μαζί του, ενώ του έδωσαν επίσης το όνομά της.

 

«Είχαμε μια σύντομη κουβέντα μέσα στο λεωφορείο, ήταν τρελό, ακόμη και ο αστυνομικός είπε, "πρέπει να βγάλω φωτογραφίες επειδή νομίζω πως κανείς δεν θα με πιστέψει"», ανέφερε η ίδια.

 

Με πληροφορίες από BBC