Ερντογάν: Υπάρχουν ενεργοί υποστηρικτές του Γκιουλέν στις ένοπλες δυνάμεις

Ερντογάν: Υπάρχουν ενεργοί υποστηρικτές του Γκιουλέν στις ένοπλες δυνάμεις Facebook Twitter
0

Την πεποίθησή του πως αρκετοί υποστηρικτές του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο κατηγορεί η Άγκυρα ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα, παραμένουν εν ενεργεία στις τάξεις των ενόπλων δυνάμεων, της Δικαιοσύνης και της αστυνομίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα υποσχέθηκε να συνεχίσει τις διώξεις σε βάρος τους.


«Δεν υπάρχει καμία θέση σε αυτήν την στρατιωτική σχολή και τη γη που έχει πνιγεί από το αίμα των μαρτύρων, για εκείνους που πούλησαν τις ψυχές τους στην Πενσιλβάνια, στην αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση ή άλλες παράνομες οργανώσεις» επισήμανε ο Ερντογάν σε μια ομιλία που εκφώνησε στην Άγκυρα.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συχνά χρησιμοποιεί «Πενσιλβάνια» για να αναφερθεί στους υποστηρικτές του Γκιουλέν και τον όρο «αυτονομιστική οργάνωση» για το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις που επιχειρούν με την στήριξη της Άγκυρας πολιορκούν από τα δυτικά την πόλη Αλ Μπαντ στη Συρία, την οποία ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος και προετοιμάζονται για την επόμενη επίθεση εναντίον του Μανμπίτζ.


Ο Ερντογάν επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι οι Κούρδοι πολιτοφύλακες πρέπει να αποσυρθούν πλήρως από το Μανμπίτζ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM