Ερντογάν: Το τρίτο γεωτρύπανο θα αρχίσει εργασίες εντός του 2020

Ερντογάν: Το τρίτο γεωτρύπανο θα αρχίσει εργασίες εντός του 2020 Facebook Twitter
0

Η Τουρκία αγόρασε το τρίτο πλωτό γεωτρύπανό της, που θα φτάσει τον ερχόμενο μήνα, δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι το πλοίο θα αρχίσει να επιχειρεί το 2020.

Μιλώντας σε βουλευτές του κυβερνώντος κόμματός του, AKP, στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως το νέο πλοίο είναι ένα «εξαιρετικό πλοίο θαλάσσιων γεωτρήσεων» που μπορεί να κάνει γεωτρήσεις στα 11.400 μέτρα, αλλά δεν διευκρίνισε πού θα επιχειρεί.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η τουρκική εταιρεία πετρελαίων (ΤΡΑΟ) αγόρασε και νέο πλωτό γεωτρύπανο, το τρίτο του στόλου της μετά τα «Φατίχ» και «Γιαβούζ»

Πρόκειται για το πλωτό γεωτρύπανο «Sertao» με έτος ναυπήγησης το 2012, το οποίο αγοράστηκε σε δημοπρασία για μόλις 37,5 εκατ. δολάρια στις 31 Ιανουαρίου, ενώ η τιμή του στην αγορά το 2014 αποτιμάτο στα περίπου 600 εκατ. δολάρια και τον τελευταίο χρόνο στα μόλις 120.

Το «Sertao», το οποίο προφανώς θα μετονομαστεί από την ΤΡΑΟ και θα «φορέσει» τα χρώματα του τουρκικού ερευνητικού στόλου, είναι μεγαλύτερο από τα «Φατίχ» και «Γιαβούζ» που ήδη πραγματοποιούν γεωτρήσεις στην κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Καθημερινή

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM