Ερντογάν: Θετική η Γερμανία για τα Eurofighter, ο χρόνος θα δείξει πότε θα γίνει η αγορά

Ερντογάν: Θετική η Γερμανία για τα Eurofighter, ο χρόνος θα δείξει πότε θα γίνει η αγορά Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο Ολαφ Σολτς στην Κωνσταντινούπολη διαπίστωσε ότι μπορούν να γίνουν θετικά βήματα όσον αφορά το Eurofighter και ότι «τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και η Γερμανία διάκεινται θετικά» ως προς την εξέλιξη αυτού του προγράμματος.

«Ο χρόνος θα δείξει πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και πότε θα φτάσουμε στο στάδιο της προμήθειας των αεροσκαφών» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά την πτήση της επιστροφής του από το Καζάν της Ρωσίας, όπου συμμετείχε στη Σύνοδο Κορυφής των BRICS.

«Από τώρα και στο εξής, οι αρμόδιοι υπουργοί συνάδελφοί μας θα συνεχίσουν τις αμοιβαίες συναντήσεις τους. Το θέμα δεν περιορίζεται μόνο στο Eurofighter. Περιλαμβάνει επίσης την αγορά εξαρτημάτων και μηχανημάτων σε πολλούς τομείς που σχετίζονται με τις Ναυτικές Δυνάμεις, τις Χερσαίες Δυνάμεις και τις Αεροπορικές Δυνάμεις. Χάρη στα βήματα που έχουμε κάνει στην αμυντική βιομηχανία, καλύπτουμε τις ανάγκες μας σε μεγάλο βαθμό μόνοι μας.

Ωστόσο, χρειαζόμαστε χρόνο για ορισμένα είδη. Προσπαθούμε να καλύψουμε αυτά τα είδη κυρίως από τους συμμάχους μας. Ο χρόνος θα δείξει πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία και πότε θα φτάσουμε στο στάδιο της προμήθειας των αεροσκαφών. Ελπίζουμε ότι δεν θα πάρει πολύ χρόνο» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία αναμένει να δει πρόοδο στα σχέδιά της να αγοράσει 40 μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter Typhoon, τα οποία κατασκευάζονται από κοινοπραξία τεσσάρων χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας. Ο Όλαφ Σολτς, κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη δήλωσε ότι το σχέδιο για την πιθανή προμήθεια της Τουρκίας με Eurofighter είναι μια προσπάθεια που καθοδηγείται από τη Βρετανία και βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Τα Eurofighter κατασκευάζονται από κοινοπραξία που αποτελείται από τις Airbus, BAE Systems και Leonardo και στην οποία συμμετέχουν η Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Ισπανία. Αν και το Λονδίνο ηγείται των συνομιλιών με τους ενδιαφερόμενους, οποιοδήποτε από τις τέσσερις χώρες μπορεί να ασκήσει βέτο στην πώληση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΛΛΑΔΑ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

Διεθνή / Τραμπ για 25η Μαρτίου: «Αντλούμε έμπνευση από την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού»

«Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία, δοκιμασμένες μέσα από αγώνες και αισιόδοξες για ένα λαμπρό μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM