Ερντογάν: Θα κάνουμε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο

Ερντογάν: Θα κάνουμε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο Facebook Twitter
0

Την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δήλωση Ερντογάν έρχεται μετά την ανακοίνωση του κοιτάσματος που εντόπισαν οι ExxonMobil-Qatar Petroleum στην κυπριακή ΑΟΖ και θεωρείται η πρώτη τουρκική αντίδραση στην ανακοίνωση για τον εντοπισμό του μεγάλου κοιτάσματος 

«Θα αρχίσουν μετά από εργασίες συντήρησης» δήλωσε για τις γεωτρήσεις ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Νέα πλοία γεωτρύπανα θα ξεκινήσουν έρευνες για πετρέλαιο στη Μεσόγειο μετά από εργασίες συντήρησης», είναι η ακριβής δήλωση του τούρκου προέδρου όπως μεταδόθηκε εκτάκτως από το πρακτορείο Anadolu.

H δήλωση έγινε σήμερα σε ομιλία του σε συγκέντρωση στην πόλη Ριζέ της βορειοανατολικής Τουρκίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, σημείωσε ότι η Κύπρος συνεχίζει απρόσκοπτα τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της, με νέες συνεργασίες να ανακοινώνονται εντός Μαρτίου, ενώ από τα τέλη Νοέμβριου έως τις αρχές του 2020 αναμένονται νέες γεωτρήσεις ώστε να υπάρξει μια συνολική εικόνα για τα αποθέματα στην Κυπριακή ΑΟΖ που θα επιτρέψουν στη Λευκωσία να λάβει τις τελικές της αποφάσεις. Λαμβάνουμε ενέργειες για τη στάση της Τουρκίας μακριά από αντιπαραθέσεις διαβεβαίωσε δε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ