Ερντογάν: Θα απαντήσουμε σθεναρά σε Ελλάδα και Κύπρο

Ερντογάν: Θα απαντήσουμε σθεναρά σε Ελλάδα και Κύπρο Facebook Twitter
EPA
0

«Σθεναρή απάντηση» στην Ελλάδα και στην Κύπρο απείλησε πως θα δώσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το επεισόδιο με το Barbaros που, όπως υποστηρίζει η Τουρκία, δέχθηκε παρενόχληση από ελληνική φρεγάτα.

Μιλώντας στα εγκαίνια του διυλιστηρίου Star στη Σμύρνη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Σε αυτού του είδους τις εμμονές θα δίνουμε την απάντησή μας με τον πιο σθεναρό τρόπο τόσο στο πεδίο όσο και σε διπλωματικό επίπεδο».

«Ακούμε με λύπη για τις διάφορες προσπάθειες που είναι καταδικασμένες σε αποτυχία στην ανατολική Μεσόγειο (...) Αυτή η κατάσταση δείχνει ότι ακόμη υπάρχουν στην περιοχή μας εκείνοι που δεν εγκαταλείπουν τις πολιτικές που τροφοδοτούν την αστάθεια και την ένταση στην περιοχή μας» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Όλοι όσοι δεν υπολογίζουν τη χώρα μας και τα αδέλφια μας, θα δουν στο τέλος ποια θα είναι η τύχη των προσπαθειών τους (...) Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση που στόχο έχει τη φιλία, την αλληλεγγύη και το κέρδος όλων» , τόνισε ο Ερντογάν.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ διεμήνυσε από την πλευρά του πως το Barbaros θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του στη Μεσόγειο Θάλασσα παρά το «πρόσφατο περιστατικό».

Μιλώντας σε συνέδριο, χαρακτήρισε τις κινήσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς «απαράδεκτες», ενώ ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί, επανέλαβε την υποστήριξη της «τουρκοκυπριακής κυβέρνησης» στην Τουρκία. «Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας» είπε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ