LIVE ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

Ερντογάν: Οι εκτελέσεις είναι εσωτερικό θέμα της Σαουδικής Αραβίας

Ερντογάν: Οι εκτελέσεις είναι εσωτερικό θέμα της Σαουδικής Αραβίας Facebook Twitter
0
Ερντογάν: Οι εκτελέσεις είναι εσωτερικό θέμα της Σαουδικής Αραβίας Facebook Twitter

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τοποθετήθηκε δημοσίως αναφορικά με τις εκτελέσεις στη Σαουδική Αραβία χαρακτηρίζοντάς τις "εσωτερικό θεμα", μετά και την εκτέλεση από τη χώρα αυτή του υψηλόβαθμου σιίτη ιερωμένου σεΐχη Νιμρ αλ Νιμρ το Σαββατοκύριακο που προκάλεσε σεκταριστική οργή σε ολόκληρη την περιοχή.

Σε ομιλία του σε τοπικούς αξιωματούχους, ο Ερντογάν είπε πως εκείνοι που παρέμειναν σιωπηλοί για τους θανάτους ανθρώπων στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας προκαλούν τώρα αναστάτωση για την εκτέλεση ενός ανθρώπου στη Σαουδική Αραβία.

Την ίδια στιγμή, το πρακτορείο ειδήσεων SPA μετέδωσε πως οι ιρανοί διπλωμάτες που υπηρετούν στη Σαουδική Αραβία εγκατέλειψαν σήμερα τη χώρα αυτή, η οποία διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις της με την Τεχεράνη έπειτα από επιθέσεις εναντίον σαουδαραβικών διπλωματικών αντιπροσωπειών στο Ιράν. Το προσωπικό της πρεσβείας του Ιράν στο Ριάντ και του προξενείου στην Τζέντα (δυτικά) αναχώρησαν για τη χώρα τους "με ιδιωτικό ιρανικό αεροσκάφος", διευκρίνισε το SPA.

 

Ερντογάν: Οι εκτελέσεις είναι εσωτερικό θέμα της Σαουδικής Αραβίας Facebook Twitter

 

Στο Ιράν, η δημόσια τηλεόραση IRIB έδειξε πλάνα ενός αεροπλάνου στην πίστα του αεροδρομίου Mehrabad στην Τεχεράνη, διευκρινίζοντας πως 54 ιρανοί διπλωμάτες και οι οικογένειές τους επέβαιναν σε αυτό και πως τους υποδέχθηκε ένας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών. Οι σαουδάραβες διπλωμάτες που υπηρετούν στο Ιράν και οι οικογένειές τους επέστρεψαν χθες στη Σαουδική Αραβία.


Η κρίση στις σχέσεις των δύο χωρών ξέσπασε μετά την εκτέλεση, το περασμένο Σάββατο, στη Σαουδική Αραβία ενός σιίτη ιερωμένου, του Νιμρ αλ-Νιμρ, ο οποίος είχε καταδικαστεί για "τρομοκρατία". Ο θάνατός του προκάλεσε διαδηλώσεις και επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας και ενός προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στο Ιράν.


Σχολιάζοντας τις επιθέσεις αυτές, ο ιρανός πρεσβευτής στη Σαουδική Αραβία, Χοσέιν Σαντεγκί, τις χαρακτήρισε "απαράδεκτες". "Οφείλουμε να πάρουμε ένα μάθημα: βέβαια, πρέπει να διατηρήσουμε το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, όμως μια τέτοια πράξη δεν έπρεπε να συμβεί", είπε.

0

LIVE ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΜΠΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ

Διεθνή / Ανησυχία στη Μέση Ανατολή εν μέσω αυξανόμενης φημολογίας για αμερικανικά πλήγματα στο Ιράν

Αναλυτές επισημαίνουν ότι η ρητορική κλιμάκωσης δεν έχει εκλείψει, ενώ κρατικά μέσα ενημέρωσης προβάλλουν συχνά τις πυραυλικές δυνατότητες της χώρας, ενισχύοντας το κλίμα έντασης
THE LIFO TEAM
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM