Ερντογάν: Η Τουρκία θα παραμείνει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι να επέλθει ηρεμία

Ερντογάν: Η Τουρκία θα παραμείνει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μέχρι να επέλθει ηρεμία Facebook Twitter
0

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν πρόκειται να αρθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στη χώρα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, τον Ιούλιο του 2016, μέχρι να ηρεμήσουν πλήρως τα πράγματα στην Τουρκία.

«Δεν μπορούμε να άρουμε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρις ότου επανέλθει η ειρήνη και η ευημερία» δήλωσε ο Ερντογάν σε μια ομιλία του σε επιχειρηματίες στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε ότι ορισμένες περιοχές στη νοτιοανατολική και ανατολική Τουρκία όπου δρα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) είναι γεμάτες με όπλα. «Αυτή τη στιγμή τα βουνά στα νοτιοανατολικά και τα ανατολικά είναι γεμάτα με σπηλιές, έχουν φτιάξει υπόγειες πόλεις γεμάτες πυρομαχικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη συριακή κρίση, ο Ερντογάν είπε ότι η χώρα του δεν θα διστάσει να πραγματοποιήσει και νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, όπως ήταν η αποκαλούμενη «Ασπίδα του Ευφράτη». Πρόσθεσε μάλιστα ότι διαμήνυσε στην Ουάσινγκτον ότι η Άγκυρα θα ενεργοποιήσει τους κανόνες εμπλοκής χωρίς να συμβουλευτεί κανέναν στην περίπτωση που απειληθεί.

Ο Ερντογάν ανέφερε, επίσης, πως διεμήνυσε στις ΗΠΑ ότι η χώρα του δεν θα συμμετάσχει στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της συριακής πόλης Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος επειδή σε αυτήν τη στρατιωτική επιχείρηση μετέχει η κουρδική πολιτοφυλακή YPG, που από την Τουρκία θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ