Ερντογάν για Ντράγκι: Οι δυτικοί πολιτικοί με προσωπικές επιθέσεις κρύβουν την ανικανότητά τους

Ερντογάν για Ντράγκι: Οι δυτικοί πολιτικοί με προσωπικές επιθέσεις κρύβουν την ανικανότητά τους Facebook Twitter
EPA
0

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε εμμέσως στον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Ντράγκι, ο οποίος τον είχε χαρακτηρίσει «δικτάτορα».

Σε ομιλία του, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι ηγέτες της Δύσης κάνουν προσωπικές επιθέσεις προς τον ίδιο, αλλά και το Ισλάμ λόγω της ανικανότητάς τους.

«Η εχθρότητα κατά το Ισλάμ έχει μετατραπεί σε ένα όργανο των πολιτικών της Δύσης για να καλύψουν την αποτυχία τους και την ανικανότητά τους. Οι πολιτικοί που αποτυγχάνουν στην εξωτερική πολιτική, στριμώχνονται στο εσωτερικό και τον προσωπικό τους ανταγωνισμό τον βάζουν μπροστά από το καθήκον τους, κρύβουν την ικανότητά τους, επιτιθέμενοι προσωπικά στο πρόσωπό μου, αλλά κι εναντίον των Μουσουλμάνων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, Ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος «παγώνει» την αγορά 10 ελικοπτέρων από την Ιταλία αξίας 70 εκατ. δολαρίων. Ωστόσο, η τουρκική πλευρά διαρρέει ότι ιταλικές εταιρείες που θέλουν να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς, κυρίως, στον ενεργειακό τομέα, δε θα μπορέσουν να πετύχουν.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στους Bob Vylan την είσοδο στη χώρα μετά το σύνθημα για τους IDF στο Glastonbury

Διεθνή / Έρευνα στους Bob Vylan για σύνθημα με τους IDF στο Glastonbury – Απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η υπόθεση έχει καταγραφεί ως «παραβίαση της δημόσιας τάξης», ενώ η εταιρεία που εκπροσωπούσε το συγκρότημα διέκοψε τη συνεργασία τους
LIFO NEWSROOM
Όταν η Ρωσία στρατολογεί με ένα μήνυμα στο Telegram - Νέοι Ουκρανοί γίνονται άθελά τους βομβιστές αυτοκτονίας

Διεθνή / Όταν η Ρωσία στρατολογεί με ένα μήνυμα στο Telegram - Νέοι Ουκρανοί γίνονται άθελά τους βομβιστές αυτοκτονίας

Οι επιθέσεις δεν οργανώνονται από κάποιο ισλαμιστικό παρακλάδι, αλλά –σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές– από πράκτορες των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM