Εργαζόμενοι στους New York Times ετοιμάζονται για μαζική απεργία - «Για όλους τους δημοσιογράφους»

Δημοσιογράφοι των New York Times προχωρούν σε μαζική απεργία - Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Για μαζική ιστορική απεργία ετοιμάζονται τουλάχιστον 1.100 εργαζόμενοι των New York Times αύριο, σε μια πράξη διαμαρτυρίας που δεν έχει συμβεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. 

Η ιστορική απεργία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυχτα της 8ης Δεκεμβρίου και να διαρκέσει ολόκληρο το 24ωρο. Παράλληλα, το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της εφημερίδας υπάρχει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ορισμένα τμήματα των New York Times, θα μπορούσαν να φτάσουν ποσοστό ακόμα και 90% σε συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση

«Ελπίζαμε να καταλήξουμε σε μια δίκαιη συμφωνία πριν από τη λήξη της προθεσμίας μας, αλλά περισσότεροι από 1.100 από εμάς είμαστε έτοιμοι. Ο ένας για τον άλλον και για όλους τους δημοσιογράφους», ανέφερε η δημοσιογράφος Τζένη Βρέντα σε δήλωσή της το βράδυ της Τρίτης.

Η απεργιακή κλιμάκωση έρχεται εν μέσω ανεπιτυχών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην εργοδοσία και τους εργαζόμενους κυρίως για το θέμα των μισθών. Η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι έχει προτείνει «σημαντικές αυξήσεις» αλλά το συνδικάτο των δημοσιογράφων απαντά ότι έχουν γίνει «συχνές παραποιήσεις στις προτάσεις του».

Και οι δύο πλευρές συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη συμφωνίας με σκοπό την αποτροπή της απεργιακής κλιμάκωσης. Ωστόσο, μια μέρα πριν την προθεσμία δεν έχει ανακοινωθεί κάποια εξέλιξη.  

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

Διεθνή / 5 τρόποι με τους οποίους η AI θα μπορούσε να διαστρεβλώσει την ανθρωπότητα, σύμφωνα με τον Πάπα

Ο πάπας Λέων ΙΔ' προειδοποιεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μεταμορφώσει βαθιά την κοινωνία, συγκεντρώνοντας ισχύ, ενισχύοντας τις ανισότητες και αλλοιώνοντας την ανθρώπινη κρίση
THE LIFO TEAM
ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM