Μπορούν οι οδηγοί Tesla να παίζουν video games ενώ οδηγούν; Έρευνα στις ΗΠΑ

Έρευνα στις ΗΠΑ για το αν οι οδηγοί Tesla μπορούν να παίζουν video game ενώ οδηγούν Facebook Twitter
0

Οι αμερικανικές αρχές ξεκίνησαν επίσημη έρευνα έπειτα από αναφορά ότι τα οχήματα της Tesla επιτρέπουν στους ανθρώπους να παίζουν video games στην κεντρική οθόνη αφής, την ώρα που οδηγούν. 

Η έρευνα από την Εθνική υπηρεσία ασφαλούς κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομους (NHTSA) καλύπτει περίπου 580.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και SUV, από μοντέλα του 2017 έως τα νεότερα.  

Αυτό έγινε έπειτα από καταγγελία στην υπηρεσία ότι τα Tesla που είναι εξοπλισμένα με λειτουργικότητα gameplay επιτρέπουν να παίζει παιχνίδια ο οδηγός, ενώ το όχημα είναι εν κινήσει. 

Σε έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο την Τετάρτη η υπηρεσία ανέφερε ότι η λειτουργία «Passenger Play» μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού και να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης. 

Η δυνατότητα παιχνιδιών είναι διαθέσιμη από τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με το έγγραφο. Πριν από αυτή την ημερομηνία, μπορούσαν να παίξουν παιχνίδια μόνο όταν το αυτόματο σύστημα των Tesla ήταν σε λειτουργία στάθμευσης. 

Η έρευνα που καλύπτει τέσσερα μοντέλα της εταιρείας- τα S, X, Y και 3- και άνοιξε για να «αξιολογήσει την πιθανή απόσπαση του οδηγού από το Passenger Play της Tesla, ενώ το όχημα οδηγείται». Οι ερευνητές θα αξιολογήσουν τις πτυχές της λειτουργίας αυτής, «συμπεριλαμβανομένης της συχνότητας και της χρήσης σεναρίων του Passenger Play της Tesla». 

Στα έγγραφα δεν γίνεται αναφορά σε συγκρούσεις ή τραυματισμούς. Η NHTSA ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η απόφαση να ξεκινήσει έρευνα βασίζεται σε αναφορές ότι «η λειτουργικότητα gameplay της Tesla είναι ορατή από τη θέση του οδηγού και μπορεί να ενεργοποιηθεί ενώ οδηγείς το όχημα». 

Η καταγγελία έγινε από τον Βινς Πάτον, ιδιοκτήτη οχήματος Tesla, τον προηγούμενο μήνα. Τον Αύγουστο παρακολούθησε βίντεο στο YouTube, στο οποίο ιδιοκτήτης Tesla ανακάλυπτε ότι μπορεί τώρα να παίξει video game στην οθόνη αφής, ενώ το όχημα κινείται. 

Θέλοντας να το δει με τα μάτια του, ο Πάτον οδήγησε το Tesla 3 που έχει σε άδειο πάρκινγκ, ενεργοποίησε το παιχνίδι »Sky Force Reloaded» από το μενού και έκανε μερικούς κύκλους. «Έμεινα απλά άναυδος που αυτό το video game εμφανίστηκε», είπε ο 59χρονος συνταξιοδοτημένος δημοσιογράφος. 

Στη συνέχεια προσπάθησε και με το «Solitaire» και μπόρεσε να ενεργοποιήσει το παιχνίδι ενώ οδηγούσε. Αργότερα διαπίστωσε ότι μπορούσε να περιηγηθεί στο διαδίκτυο ενώ το αυτοκίνητό του κινούνταν. «Κάποιος θα σκοτωθεί, είναι εντελώς τρελό», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Αυτό τον μήνα η Mercedes-Benz προχώρησε σε ανάκληση για παρόμοιο ζήτημα που προκλήθηκε από λάθος ρυθμίσεων υπολογιστή, προκαλώντας ερωτήματα για το αν επιτρέπεται στην Tesla να κάνει κάτι που σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν επιτρέπεται, σημειώνει ο Guardian. Οι περισσότερες εταιρείες απενεργοποιούν τις οθόνες αφής που βρίσκονται μπροστά στα οχήματα, όταν αυτά κινούνται. 

Με πληροφορίες από Guardian   

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ