Έρευνα σε Google και Tinder για παραβίαση προσωπικών δεδομένων

Έρευνα σε Google και Tinder για παραβίαση προσωπικών δεδομένων Facebook Twitter
EPA
0

Η Google και η εφαρμογή γνωριμιών Tinder είναι υπό διερεύνηση στην Ευρώπη αναφορικά με τη χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών τους, ανακοίνωσε σήμερα η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (DPC) της Ιρλανδίας.

Η έρευνα για την Google επικεντρώνεται στη διαχείριση των δεδομένων γεωεντοπισμού των χρηστών. Η DPC εξηγεί, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ότι πολλές ευρωπαϊκές ενώσεις καταναλωτών διαμαρτυρήθηκαν για την έλλειψη διαφάνειας σε ό,τι αφορά τη χρήση αυτών των δεδομένων. Κατόπιν αυτού, ξεκίνησε έρευνα για να καθορίσει κατά πόσο η Google έχει το δικαίωμα να αναλύει τα δεδομένα γεωεντοπισμού και αν τηρεί τις υποχρεώσεις της στο θέμα της διαφάνειας. Επειδή η ευρωπαϊκή έδρα της Google βρίσκεται στην Ιρλανδία, η ιρλανδική υπηρεσία είναι υπεύθυνη για την τήρηση του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την Προστασία των Δεδομένων που τέθηκε σε εφαρμογή στην ΕΕ τον Μάιο του 2018. Ο Κανονισμός αυτός προβλέπει την επιβολή προστίμων στους παραβάτες που μπορεί να φτάσουν τα 20 εκατομμύρια ευρώ ή το 4% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών τους.

Η Google ανέφερε ότι θα συνεργαστεί πλήρως με την DPC και διαβεβαίωσε ότι συνεργάζεται στενά με τις ρυθμιστικές αρχές και τις καταναλωτικές οργανώσεις στην Ευρώπη. Η έρευνα σε βάρος της Tinder, που ανήκει στον κολοσσό Match Group, αφορά επίσης τη χρήση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της. «Η διαφάνεια και η προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μας είναι υψίστης σημασίας για εμάς», σχολίασε ο όμιλος Match Group, εξηγώντας ότι «συνεργάζεται πλήρως» με τη ρυθμιστική αρχή της Ιρλανδίας.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος της Google η DPC διεξάγει ήδη έρευνα από τον περασμένο Μάιο, σχετικά με την προστασία των δεδομένων στον τομέα των διαδικτυακών διαφημίσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - Πιέσεις στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Αποτύχαμε» - To «κατηγορώ» στη γαλλική κυβέρνηση για την ασφάλεια των μουσείων

Το σχόλιο του Γάλλου υπουργού Δικαιοσύνης για το γεγονός του ότι χρειάστηκαν μόνο 7 λεπτά για να κλαπούν ανεκτίμητης αξίας κοσμήματα από το πιο διάσημο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Θα αποκλείσει εντελώς τον πρίγκιπα Άντριου από τη βασιλική ζωή όταν ανέβει στον θρόνο

Ο 43χρονος πρόκειται να ακολουθήσει αυστηρότερη στάση από αυτή του πατέρα του σε σχέση με τον πρίγκιπα Άντριου, απαγορεύοντάς του οποιαδήποτε εμπλοκή στη βασιλική ζωή
LIFO NEWSROOM
Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα για την κινηματογραφική ληστεία στο Λούβρο

Διεθνή / Πολύτιμα κοσμήματα και μια «τέλεια» διαφυγή: Τι γνωρίζουμε ως τώρα για τη ληστεία στο Λούβρο

Πώς οι δράστες εισέβαλαν στο πιο διάσημο μουσείο του κόσμου μέρα-μεσημέρι και κατάφεραν να εξαφανιστούν παίρνοντας μαζί τους οκτώ ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας κοσμήματα
LIFO NEWSROOM
Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Διεθνή / Βιρτζίνια Τζιούφρε: «Φοβόμουν ότι θα πέθαινα ως σκλάβα του σεξ στα χέρια του Έπσταϊν»

Το βιβλίο «Nobody’s Girl», που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη –σχεδόν έξι μήνες μετά την αυτοκτονία της Τζιούφρε– περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη φρίκη που βίωσε στα χέρια του
LIFO NEWSROOM