Έρευνα σε βάρος του Ματέο Ρέντσι- Σε απολογία για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του

Έρευνα σε βάρος του Ματέο Ρέντσι- Σε απολογία για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

Κλήση να απολογηθεί για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του έλαβε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα.

Όπως γράφει η εφημερίδα Domani, η εισαγγελία της Ρώμης ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Ρέντσι πριν λίγες εβδομάδες. Η υπόθεση αφορά τη συμμετοχή του, ως παρουσιαστή, στην τηλεοπτική παραγωγή της εκπομπής «Firenze Secondo me», η "Φλωρεντία κατ΄εμέ".

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, το 2018 φέρεται να έλαβε από τον τηλεοπτικό παραγωγό Λούτσιο Πρέστα το ποσό των 454.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, όμως, δεν επρόκειτο για αμοιβή που αφορούσε την τηλεοπτική του καριέρα, αλλά για κεκαλυμμένη χρηματοδότηση του κόμματός του.

Η εφημερίδα La Repubblica προσθέτει ότι στην όλη υπόθεση εντάσσεται και έρευνα για έκδοση αναληθών αποδείξεων. Το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο που αγόρασε την εκπομπή, κατέβαλε στην εταιρία παραγωγής 20.000 ευρώ και η τηλεθέαση δεν ξεπέρασε το 2%.

Δεν προκύπτει, τέλος, ότι η εκπομπή αυτή, με θέμα την αρχιτεκτονική και ιστορική αξία της Φλωρεντίας, πωλήθηκε, έναντι σημαντικού ποσού, σε τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ ΡΩΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Εργάτες από το Μπανγκλαντές πήγαν για δουλειά στη Ρωσία και κατέληξαν στον μέτωπο της Ουκρανίας

Αντέδρασαν και ζήτησαν να αποχωρήσουν, αλλά αξιωματικοί τους απείλησαν με φυλάκιση, σωματική κακοποίηση ή ακόμη και θάνατο, αν αρνηθούν να εκτελέσουν εντολές
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / EE και Ινδία έκλεισαν «τη μητέρα όλων των συμφωνιών»: Ελεύθερο εμπόριο μετά από 19 χρόνια διαπραγματεύσεων

Η συμφωνία αφορά εμπορικές ροές μεταξύ της ΕΕ και της πολυπληθέστερης χώρας του κόσμου, με τις δύο πλευρές να συνδέουν το οικονομικό σκέλος με στενότερη συνεργασία σε τομείς ασφάλειας
THE LIFO TEAM