Έρευνα σε βάρος του Ματέο Ρέντσι- Σε απολογία για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του

Έρευνα σε βάρος του Ματέο Ρέντσι- Σε απολογία για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

Κλήση να απολογηθεί για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του έλαβε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα.

Όπως γράφει η εφημερίδα Domani, η εισαγγελία της Ρώμης ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Ρέντσι πριν λίγες εβδομάδες. Η υπόθεση αφορά τη συμμετοχή του, ως παρουσιαστή, στην τηλεοπτική παραγωγή της εκπομπής «Firenze Secondo me», η "Φλωρεντία κατ΄εμέ".

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, το 2018 φέρεται να έλαβε από τον τηλεοπτικό παραγωγό Λούτσιο Πρέστα το ποσό των 454.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, όμως, δεν επρόκειτο για αμοιβή που αφορούσε την τηλεοπτική του καριέρα, αλλά για κεκαλυμμένη χρηματοδότηση του κόμματός του.

Η εφημερίδα La Repubblica προσθέτει ότι στην όλη υπόθεση εντάσσεται και έρευνα για έκδοση αναληθών αποδείξεων. Το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο που αγόρασε την εκπομπή, κατέβαλε στην εταιρία παραγωγής 20.000 ευρώ και η τηλεθέαση δεν ξεπέρασε το 2%.

Δεν προκύπτει, τέλος, ότι η εκπομπή αυτή, με θέμα την αρχιτεκτονική και ιστορική αξία της Φλωρεντίας, πωλήθηκε, έναντι σημαντικού ποσού, σε τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

Διεθνή / Δικαστικό «μπλόκο» στα σχέδια Τραμπ για την κατασκευή αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο.

«Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ο θεματοφύλακας του Λευκού Οίκου για τις μελλοντικές γενιές των Πρώτων Οικογενειών. Δεν είναι, όμως, ο ιδιοκτήτης του!» έγραψε ο δικαστής στην εισαγωγή της απόφασής του
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ

Διεθνή / Οι «New York Times» διακόπτουν τη συνεργασία τους με συντάκτη που χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη για να γράψει κριτική βιβλίου

Ο συντάκτης και συγγραφέας Άλεξ Πρέστον δήλωσε ότι «έκανε ένα σοβαρό λάθος», αφού ένας αναγνώστης εντόπισε ομοιότητες μεταξύ της κριτικής του και μιας κριτικής που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Guardian
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΣΑΡΛΟΤ ΛΟΥΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την Σάρλοτ και τον Λούις από το «σύνδρομο του εφεδρικού»

Η στάση αυτή φαίνεται να επηρεάζεται από την εμπειρία του αδελφού του, πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος έχει μιλήσει ανοιχτά για αυτή τη θέση, περιγράφοντας τον εαυτό του ως «σκιά» και «plan B»
THE LIFO TEAM