Έρευνα σε βάρος του Ματέο Ρέντσι- Σε απολογία για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του

Έρευνα σε βάρος του Ματέο Ρέντσι- Σε απολογία για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

Κλήση να απολογηθεί για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του έλαβε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα.

Όπως γράφει η εφημερίδα Domani, η εισαγγελία της Ρώμης ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Ρέντσι πριν λίγες εβδομάδες. Η υπόθεση αφορά τη συμμετοχή του, ως παρουσιαστή, στην τηλεοπτική παραγωγή της εκπομπής «Firenze Secondo me», η "Φλωρεντία κατ΄εμέ".

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, το 2018 φέρεται να έλαβε από τον τηλεοπτικό παραγωγό Λούτσιο Πρέστα το ποσό των 454.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, όμως, δεν επρόκειτο για αμοιβή που αφορούσε την τηλεοπτική του καριέρα, αλλά για κεκαλυμμένη χρηματοδότηση του κόμματός του.

Η εφημερίδα La Repubblica προσθέτει ότι στην όλη υπόθεση εντάσσεται και έρευνα για έκδοση αναληθών αποδείξεων. Το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο που αγόρασε την εκπομπή, κατέβαλε στην εταιρία παραγωγής 20.000 ευρώ και η τηλεθέαση δεν ξεπέρασε το 2%.

Δεν προκύπτει, τέλος, ότι η εκπομπή αυτή, με θέμα την αρχιτεκτονική και ιστορική αξία της Φλωρεντίας, πωλήθηκε, έναντι σημαντικού ποσού, σε τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM