Έρευνα σε βάρος του Ματέο Ρέντσι- Σε απολογία για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του

Έρευνα σε βάρος του Ματέο Ρέντσι- Σε απολογία για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του Facebook Twitter
EPA/Αρχείο
0

Κλήση να απολογηθεί για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του έλαβε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα.

Όπως γράφει η εφημερίδα Domani, η εισαγγελία της Ρώμης ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Ρέντσι πριν λίγες εβδομάδες. Η υπόθεση αφορά τη συμμετοχή του, ως παρουσιαστή, στην τηλεοπτική παραγωγή της εκπομπής «Firenze Secondo me», η "Φλωρεντία κατ΄εμέ".

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, το 2018 φέρεται να έλαβε από τον τηλεοπτικό παραγωγό Λούτσιο Πρέστα το ποσό των 454.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, όμως, δεν επρόκειτο για αμοιβή που αφορούσε την τηλεοπτική του καριέρα, αλλά για κεκαλυμμένη χρηματοδότηση του κόμματός του.

Η εφημερίδα La Repubblica προσθέτει ότι στην όλη υπόθεση εντάσσεται και έρευνα για έκδοση αναληθών αποδείξεων. Το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο που αγόρασε την εκπομπή, κατέβαλε στην εταιρία παραγωγής 20.000 ευρώ και η τηλεθέαση δεν ξεπέρασε το 2%.

Δεν προκύπτει, τέλος, ότι η εκπομπή αυτή, με θέμα την αρχιτεκτονική και ιστορική αξία της Φλωρεντίας, πωλήθηκε, έναντι σημαντικού ποσού, σε τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΙΑΛΙΤΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / Βρετανία: Η «συγγνώμη» του Channel 4 για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης σε ριάλιτι

Η επικεφαλής του βρετανικού καναλιού δήλωσε ότι πιστεύει ότι το κανάλι ενήργησε σωστά, αλλά ότι «λυπάται βαθιά» για την ταραχή που προκάλεσε στις συμμετέχουσες
THE LIFO TEAM
ΜΠΑΡΝΕΪ ΦΡΑΝΚ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΠΑ

Διεθνή / Πέθανε ο Μπάρνεϊ Φρανκ, ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος βουλευτής των ΗΠΑ, σε ηλικία 86 ετών

Ο Φρανκ υπηρέτησε στο Κογκρέσο από το 1981 έως το 2013 και υπήρξε βασικός «αρχιτέκτονας» του Dodd-Frank Act, του νομοσχεδίου που δημιούργησε νέους εποπτικούς μηχανισμούς και επέβαλε αυστηρότερους περιορισμούς στις τράπεζες μετά τη Μεγάλη Ύφεση του 2008
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / «Η πόρτα προς το μέλλον της Γάζας παραμένει κλειστή»: Οι υποσχέσεις Τραμπ για ανοικοδόμηση «κολλάνε»

H Γάζα παραμένει χωρίς σαφή ορίζοντα αποκατάστασης, με τους κατοίκους να συνεχίζουν να ζουν σε συνθήκες κρίσης και το πολιτικό μέλλον της περιοχής να παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο
THE LIFO TEAM