Έρευνα: Οι μισοί γονείς στηρίζουν οικονομικά τα ενήλικα παιδιά τους

Έρευνα: Οι μισοί γονείς στηρίζουν οικονομικά τα ενήλικα παιδιά τους Facebook Twitter
0

Στη διάρκεια της πανδημίας, πολλοί ενήλικες στράφηκαν σε ένα σύνηθες δίχτυ ασφαλείας: τους γονείς τους.

Από την αγορά φαγητού μέχρι την πληρωμή των λογαριασμών του κινητού τηλεφώνου τους ή την κάλυψη υγειονομικής ασφάλισης και αυτοκινήτου, οι μισοί γονείς με παιδί άνω των 18 ετών παρέχουν τουλάχιστον μερική οικονομική υποστήριξη, σύμφωνα με έκθεση του Savings.com.

Αυτοί οι γονείς ξοδεύουν περίπου 1.000 δολάρια το μήνα, κατά μέσο όρο, για τέτοιου είδους έξοδα, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι νεαροί ενήλικες που μόλις ξεκινούν αντιμετώπισαν σημαντικά οικονομικά εμπόδια τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της άνισης αγοράς εργασίας, των υπέρογκων φοιτητικών δανείων και των αυξανόμενων δαπανών στέγασης.

Το 2020, το ποσοστό όσων ζουν με τους γονείς τους (συχνά αναφέρονται ως «boomerang kids») εκτοξεύτηκε για λίγο σε ιστορικό υψηλό.

Ωστόσο, το 62% των ενηλίκων παιδιών που ζουν στο σπίτι δεν συνεισφέρουν καθόλου στα έξοδα του νοικοκυριού, σύμφωνα με το Savings.com.

Και τώρα, ο πληθωρισμός θέτει νέες προκλήσεις στο κυνήγι της οικονομικής ανεξαρτησίας.

Για τους γονείς, όμως, η υποστήριξη των ενήλικων παιδιών μπορεί να αποτελεί σημαντική «αποστράγγιση» σε μια εποχή που η δική τους οικονομική ασφάλεια βρίσκεται επίσης σε κίνδυνο.

«Ακόμη και με την πρόσθετη ευθύνη της φροντίδας των ενηλίκων παιδιών, οι γονείς πρέπει επίσης να φροντίζουν τον εαυτό τους», λέει η Shelly-Ann Eweka, διευθύντρια στρατηγικής της TIAA.

«Είναι όπως όταν βρίσκεσαι σε ένα αεροπλάνο και το πλήρωμα πτήσης λέει ότι εάν χρειαστεί να φορέσεις μάσκα λόγω έκτακτης ανάγκης, πρέπει πρώτα να φορέσεις την δική σου πριν βοηθήσεις άλλους», προσθέτει.

Όπως εξηγεί η Eweka, όταν ξοδεύεις χρήματα για να στηρίξεις τα ενήλικα παιδιά σου, αυτό μειώνει τα κεφάλαια που θα μπορούσες να είχες διαθέσει για άλλους οικονομικούς στόχους, όπως εξόφληση χρεών, εξοικονόμηση δαπανών υγειονομικής περίθαλψης και προγραμματισμός συνταξιοδότησης.

Ως γενικό κανόνα, σημειώνει η ίδια, θα πρέπει πρώτα να βάλετε στην άκρη χρήματα για τη συνταξιοδότησή σας και το «ταμείο έκτακτης ανάγκης». 

«Είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα στο πού πρέπει να πάνε τα χρήματά σας», καταλήγει.

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM
Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Διεθνή / Το Τέξας έχει πλέον την «πόλη του διαστήματος»: Η Starbase του Έλον Μασκ γίνεται επίσημα πόλη

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε η ίδρυση του νέου δήμου γύρω από το διαστημικό κέντρο της SpaceX – Φόβοι για ιδιωτικοποίηση δημόσιων χώρων και υπερεξουσίες στον Μασκ
LIFO NEWSROOM