Έρευνα: Ένας στους 10 Ισπανούς έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό

Έρευνα: Ένας στους 10 Ισπανούς έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Έρευνα: Ένας στους 10 Ισπανούς έχει μολυνθεί με κορωνοϊό (EPA/Αρχείο)
0

Διπλασιάστηκε το ποσοστό των Ισπανών που έχει μολυνθεί από κορωνοϊό σύμφωνα με έρευνα.

Πλέον το ποσοστό ανέρχεται στο 10%, περίπου δηλαδή 4,7 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί στο δεύτερο κύμα της πανδημίας από τα τέλη του καλοκαιριού, όπως δείχνουν σήμερα τα αποτελέσματα του τελευταίου σταδίου μιας έρευνας αντισωμάτων, που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο.

Περισσότεροι από 51.400 άνθρωποι έκαναν τεστ και απάντησαν σε ερωτήσεις σε ολόκληρη την Ισπανία, στο δεύτερο μισό του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της έρευνας επιπολασμού, που δείχνει ότι οι μολύνσεις έχουν κατά πολύ υπερβεί τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ισπανία των περισσότερων από 1,75 εκατομμυρίων.

«Ένας στους 10 ανθρώπους που ζει στην Ισπανία έχει μολυνθεί, οι μισοί κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος και οι άλλοι μισοί κατά τη διάρκεια του δεύτερου επιδημικού κύματος», εξήγησε η Ραχέλ Γιότι, διευθύντρια του ινστιτούτου Carlos III Health, που ηγήθηκε μαζί με άλλους της έρευνας.

Ο επιπολασμός στη Μαδρίτη είναι ο υψηλότερος από όλες τις ισπανικές περιφέρειες, με το 18,6% του πληθυσμού να έχει θετικό τεστ αντισωμάτων COVID-19.

Προηγούμενα αποτελέσματα της έρευνας που είχαν δημοσιευτεί τον Ιούλιο, αφότου υποβλήθηκαν σε τεστ σχεδόν 70.000 άνθρωποι το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, είχαν δείξει ένα ποσοστό επιπολασμού λίγο πάνω από το 5%.

Η Ισπανία μετρά 48.401 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό, με 388 τις τελευταίες 24 ώρες.

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Υγείας της χώρας σήμερα καταγράφηκαν 10.328 κρούσματα νέου κορωνοϊού, με αποτέλεσμα το σύνολο από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται σε 1.762.212.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RSF ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΣΟΥΔΑΝ

Διεθνή / Σουδάν: Έρευνα συνδέει ηγέτες της RSF με ακίνητα αξίας 20,7 εκατ. ευρώ στο Ντουμπάι

Η έκθεση αναφέρει ότι το Ντουμπάι λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο για περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με την RSF, ενώ η οργάνωση κατηγορείται για γενοκτονία και εγκλήματα πολέμου
THE LIFO TEAM
Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Διεθνή / Αίγυπτος: Νεκρός Γερμανός τουρίστας - Φίδι μπήκε στο παντελόνι του και τον δάγκωσε

Οι εισαγγελικές αρχές στη Γερμανία ερευνούν την υπόθεση και αναμένουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, προκειμένου να διαπιστωθούν με ακρίβεια τα αίτια θανάτου
THE LIFO TEAM
ΙΝΔΙΑ ΣΚΕΛΕΤΟΣ ΑΔΕΛΦΗ

Διεθνή / Ινδία: Άνδρας μετέφερε τον σκελετό της αδελφής του σε τράπεζα για να αποδείξει τον θάνατό της

Προσοχή σκληρές εικόνες - Ο άνδρας εξήγησε ότι απογοητεύτηκε από τη γραφειοκρατία και έτσι έφτασε στο σημείο να μεταφέρει τα οστά, για να αποδείξει ότι η αδελφή του είχε πεθάνει
THE LIFO TEAM