Έρευνα: Ένας στους 10 Ισπανούς έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό

Έρευνα: Ένας στους 10 Ισπανούς έχει μολυνθεί από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Έρευνα: Ένας στους 10 Ισπανούς έχει μολυνθεί με κορωνοϊό (EPA/Αρχείο)
0

Διπλασιάστηκε το ποσοστό των Ισπανών που έχει μολυνθεί από κορωνοϊό σύμφωνα με έρευνα.

Πλέον το ποσοστό ανέρχεται στο 10%, περίπου δηλαδή 4,7 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί στο δεύτερο κύμα της πανδημίας από τα τέλη του καλοκαιριού, όπως δείχνουν σήμερα τα αποτελέσματα του τελευταίου σταδίου μιας έρευνας αντισωμάτων, που διεξήχθη σε εθνικό επίπεδο.

Περισσότεροι από 51.400 άνθρωποι έκαναν τεστ και απάντησαν σε ερωτήσεις σε ολόκληρη την Ισπανία, στο δεύτερο μισό του Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της έρευνας επιπολασμού, που δείχνει ότι οι μολύνσεις έχουν κατά πολύ υπερβεί τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Ισπανία των περισσότερων από 1,75 εκατομμυρίων.

«Ένας στους 10 ανθρώπους που ζει στην Ισπανία έχει μολυνθεί, οι μισοί κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος και οι άλλοι μισοί κατά τη διάρκεια του δεύτερου επιδημικού κύματος», εξήγησε η Ραχέλ Γιότι, διευθύντρια του ινστιτούτου Carlos III Health, που ηγήθηκε μαζί με άλλους της έρευνας.

Ο επιπολασμός στη Μαδρίτη είναι ο υψηλότερος από όλες τις ισπανικές περιφέρειες, με το 18,6% του πληθυσμού να έχει θετικό τεστ αντισωμάτων COVID-19.

Προηγούμενα αποτελέσματα της έρευνας που είχαν δημοσιευτεί τον Ιούλιο, αφότου υποβλήθηκαν σε τεστ σχεδόν 70.000 άνθρωποι το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου, είχαν δείξει ένα ποσοστό επιπολασμού λίγο πάνω από το 5%.

Η Ισπανία μετρά 48.401 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό, με 388 τις τελευταίες 24 ώρες.

Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Υγείας της χώρας σήμερα καταγράφηκαν 10.328 κρούσματα νέου κορωνοϊού, με αποτέλεσμα το σύνολο από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται σε 1.762.212.

Με πληροφορίες του Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΦΟΡΙΑ

Διεθνή / ABC News: Η κυβέρνηση Τραμπ πρόκειται να συγκροτήσει «Επιτροπή Αλήθειας και Δικαιοσύνης» για την αποζημίωση των συμμάχων του

Οι αποζημιώσεις αφορούν άτομα που δήλωσαν θύματα κυβερνητικής «εργαλειοποίησης» των κρατικών μηχανισμών κατά την διακυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Τα 20 χρόνια είναι αρκετά» – Ο Τραμπ θέτει όριο στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι μια αναστολή 20 ετών στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα ήταν αρκετή για μια συμφωνία, σηματοδοτώντας πιθανή μετατόπιση στη στάση του απέναντι στην Τεχεράνη
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: «Ο πόλεμος στο Ιράν αφορά και την Ευρώπη» εξηγεί πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Τραμπ

Προειδοποίησε ότι η Ευρώπη δεν δείχνει την απαραίτητη σοβαρότητα απέναντι ούτε στην Κίνα, συνδέοντας τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή με τη ρωσοκινεζική συνεργασία και τόνισε ότι οι μεγάλες κρίσεις είναι πλέον αλληλένδετες, κάτι που η Ευρώπη εξακολουθεί να υποτιμά
THE LIFO TEAM