Επίθεση στη Μελβούρνη: Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος-Νεκρός ο δράστης

Επίθεση στη Μελβούρνη: Ανάληψη ευθύνης από το Ισλαμικό Κράτος-Νεκρός ο δράστης Facebook Twitter
EPA
0

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ενός άνδρα με μαχαίρι σήμερα στο κέντρο της Μελβούρνης, στην Αυστραλία. 

Από την επίθεση σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν σοβαρά άλλοι δύο. Ο δράστης πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς και αργότερα υπέκυψε στα τραύματα του. 

Πριν επιτεθεί σε πολίτες και αστυνομικούς με το μαχαίρι, ο δράστης είχε ρίξει το βαν που οδηγούσε πάνω στην τζαμαρία ενός καταστήματος. Όπως προέκυψε στη συνέχεια, το βαν ήταν φορτωμένο με φιάλες που περιείχαν εύφλεκτο αέριο. Το όχημα τυλίχτηκε στις φλόγες και σημειώθηκαν εκρήξεις. 

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά ΜΜΕ ο δράστης είναι σομαλικής καταγωγής και ήρθε στην χώρα τη δεκαετία του 1990.

Δεν είχε στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές για περιπτώσεις που σχετίζονται με τρομοκρατία, όμως είχε κατά καιρούς ποινικές εμπλοκές που σχετίζονται με μικροκλοπές και ναρκωτικά.

Επίσης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας είναι συγγενής με άλλους ανθρώπους που κατά καιρούς απασχολούν έρευνες των αρχών για σχέσεις με την τρομοκρατία. 

Aν και η αστυνομία αντιμετωπίζει την επίθεση σαν τρομοκρατική, δεν έχει για την ώρα ανακοινώσει περισσότερα στοιχεία για την ενέργεια.

Ο εκπρόσωπος διέψευσε πληροφορίες που κυκλοφορούν στα social media και αναφέρουν ότι ο δράστης φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» (Ο Αλλάχ είναι μεγάλος) πριν αρχίσει να κινείται επιθετικά με το μαχαίρι. 

Οι δύο τραυματίες νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή και η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. 

Αν και η αστυνομία δεν έχει οποιαδήποτε ένδειξη για την ύπαρξη συνεργών, τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα ενόψει των δημόσιων εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου.

«Πράξη δειλίας και μοχθηρίας» λέει ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας 

Πράξη δειλίας και μοχθηρίας χαρακτήρισε την τρομοκρατική επίθεση στη Μελβούρνη, σε ανάρτησή του στα social media, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

Στο μήνυμά του, καταδίκασε τις δολοφονικές ενέργειες του δράστη που στοίχισαν τη ζωή σε έναν αθώο Αυστραλό και εξήρε το θάρρος των αστυνομικών και των πολιτών που συνέβαλαν στην σύλληψη του τρομοκράτη.

Δεν υπάρχει πλέον απειλή όμως η έρευνα συνεχίζεται, επισήμανε στο μήνυμά του ο Αυστραλός πρωθυπουργός.

«Οι Αυστραλοί δεν πρόκειται να εκφοβιστούν ποτέ από αυτού του είδους τις αποτρόπαιες ενέργειες. Θα συνεχίσουμε να ζούμε τη ζωή μας όπως πριν και να απολαμβάνουμε τις ελευθερίες που απεχθάνονται οι τρομοκράτες», καταλήγει ο Μόρισον.

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ