Η ισπανική αστυνομία κατονόμασε τον ύποπτο που φέρεται να οδηγούσε το βαν, το οποίο έπεσε πάνω σε πεζούς χθες στη Βαρκελώνη, σκοτώνοντας 13 άτομα και τραυματίζοντας περισσότερους από 100.

 

Πρόκειται για τον 17χρονο Μούσα Ουκάμπιρ (Moussa Oukabir). Ο νεαρός καταζητείται και η αστυνομία προειδοποιεί ότι μπορεί να είναι ένοπλος.

 

Σύμφωνα με την El Mundo, είναι ο μικρότερος αδερφός του Ντρις Ουκάμπιρ, ο οποίος είναι ένας από τους τρεις συλληφθέντες και αρχικά θεωρείτο πως ήταν εκείνος ο οδηγός του βαν - κάτι που διαψεύστηκε στη συνέχεια. Ο Ντρις Ουκάμπιρ αρνείται κάθε ανάμειξη στην επίθεση και φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς πως του έκλεψαν την ταυτότητα, και τη χρησιμοποίησαν για την ενοικίαση του βαν.

 

 

Μετά τη χθεσινή επίθεση στον κεντρικό πεζόδρομο Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης, ο οδηγός κατέβηκε από το όχημα και διέφυγε τρέχοντας χωρίς να πει ούτε λέξη.

 

Η καταλανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες τη σύλληψη δύο ατόμων, ενός Ισπανού και ενός Μαροκινού, ενώ σήμερα ανακοινώθηκε η σύλληψη ενός ακόμη ατόμου στην πόλη Ριπόλ, χωρίς να δοθούν περισσότερα στοιχεία.  Ο Ισπανός, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, είναι γεννημένος στη Μελίγια, ισπανική πόλη στο βόρειο Μαρόκο.  Ο μαροκινός είναι ο Ντρις Ουκάμπιρ.