Επίθεση με ρουκέτες σε κατοικημένη περιοχή στην Καμπούλ- Τουλάχιστον 8 νεκροί

Επίθεση με ρουκέτες σε κατοικημένη περιοχή στην Καμπούλ- Τουλάχιστον 8 νεκροί Facebook Twitter
23 ρουκέτες έπληξαν κατοικημένες περιοχές στην Καμπούλ (Πηγή φωτό EPA)
0

Τουλάχιστον 8 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από ρουκέτες που έπληξαν κατοικημένη περιοχή της Καμπούλ, κοντά στην Πράσινη Ζώνη της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, όπου βρίσκονται πρεσβείες και διεθνείς εταιρείες.

«Περίπου στις 08:40 οι τρομοκράτες έριξαν 23 ρουκέτες στην Καμπούλ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Ταρίκ Αριάν.

Οι δράστες είχαν τοποθετήσει τις ρουκέτες σε ένα μικρό φορτηγό και τις πυροδότησαν, συμπλήρωσε ο ίδιος. Σε εξέλιξη είναι έρευνα για να εξακριβωθεί με ποιο τρόπο μπήκε στην Καμπούλ αυτό το όχημα.

Μετά τις εκρήξεις των ρουκετών, κοντά στον διπλωματικό θύλακα στο κέντρο της πόλης, ήχησαν οι σειρήνες πρεσβειών στην Πράσινη Ζώνη. Η πρεσβεία του Ιράν ανέφερε πως θραύσματα ρουκετών χτύπησαν το συγκρότημά της, αλλά δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί εκεί.

Η επίθεση αυτή έγινε πριν από τις συναντήσεις που αναμένεται να έχει σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, με διαπραγματευτές των Ταλιμπάν και της αφγανικής κυβέρνησης, στη Ντόχα. Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αναμένεται να δει ξεχωριστά τις δύο πλευρές.

Οι Ταλιμπάν υποστηρίζουν ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη με τη σημερινή επίθεση και σε ανακοίνωση ανέφεραν ότι δεν κάνουν «τυφλά» χτυπήματα σε δημόσιους χώρους. Μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες, έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις από Ταλιμπάν και άλλες εξτρεμιστικές οργανώσεις, ιδιαίτερα στην Καμπούλ.

Στο μεταξύ, αυτή την εβδομάδα η διοίκηση Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει 2.000 Αμερικανούς στρατιώτες από το Αφγανιστάν μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Η απόφαση αυτή επικρίθηκε και από Ρεπουμπλικανούς, ενώ εντείνει την ανησυχία ότι μια βιαστική μείωση της αμερικανικής δύναμης θα αποδυναμώσει τη θέση της αφγανικής κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Διεθνή / Βραζιλία: Η απειλή Τραμπ για δασμούς 50% σε πορτοκάλια, καφέ και βοδινό φέρνει αναταραχή στους αγρότες

Η προειδοποίηση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμού 50% στα βασικά βραζιλιάνικα αγροτικά προϊόντα προκαλεί ανησυχία για την επίδραση στις εξαγωγές πορτοκαλιού, καφέ και βοδινού κρέατος, με φόβους για αύξηση τιμών στους Αμερικανούς καταναλωτές
LIFO NEWSROOM
Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Διεθνή / Ρώσοι στρατιώτες ληστεύονται και εξαπατώνται επιστρέφοντας από το μέτωπο στην Ουκρανία

Παρά τις υποσχέσεις του Πούτιν για ήρωες στρατιώτες, δεκάδες Ρώσοι που πολέμησαν στην Ουκρανία πέφτουν θύματα ληστειών και απάτης από κρατικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς, με σημαντικά ποσά μισθών και αποζημιώσεων να χάνονται
LIFO NEWSROOM
Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των Smartphone οι φτωχότεροι

Διεθνή / Το να σκέφτεσαι έχει καταντήσει πολυτέλεια: Έρμαια των smartphones οι φτωχότεροι

Δημοσιογράφος εξηγεί πώς η ευρεία χρήση smartphones δημιουργεί μια «μετα-αναγνωστική» κουλτούρα, μειώνοντας την ικανότητα βαθιάς σκέψης και ανάγνωσης, ενώ παράλληλα εντείνει κοινωνικές ανισότητες
LIFO NEWSROOM