Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 19 νεκροί από την επίθεση ενόπλων στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 19 νεκροί από την επίθεση ενόπλων στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 22 τραυματίστηκαν, από την επίθεση ενόπλων στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ.

Οι δράστες ήταν τρεις και όλοι τους έπεσαν νεκροί στην πολύωρη μάχη που ακολούθησε. Η επίθεση έγινε ενώ το πανεπιστήμιο της Καμπούλ φιλοξενούσε έκθεση βιβλίου, στην οποία επρόκειτο να παραστεί ο πρεσβευτής του Ιράν στο Αφγανιστάν.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι φοιτητές, σύμφωνα με το AP. Πέντε ώρες μετά την εισβολή, ακούγονταν εκρήξεις χειροβομβίδων και ριπές από αυτόματα όπλα, στους άδειους δρόμους γύρω από το περιφραγμένο συγκρότημα του πανεπιστημίου, περιγράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Νωρίτερα, φοιτητές και καθηγητές έτρεχαν να σωθούν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ενώ οι Ταλιμπάν- που είναι σε ειρηνευτικές συνομιλίες για την κυβέρνηση- με ανακοίνωση αρνήθηκαν ότι σχετίζονται με την αιματηρή εισβολή στο πανεπιστήμιο που έχει 17.000 φοιτητές.

Ο Αχμάντ Σαμίμ, φοιτητής του πανεπιστημίου, είπε σε δημοσιογράφους ότι είδε ένοπλους με πιστόλια και καλάσνικοφ να πυροβολούν στο πανεπιστήμιο. Ανέφερε ακόμη ότι η επίθεση έγινε στην ανατολική πλευρά του εκπαιδευτικού ιδρύματος, όπου βρίσκονται οι σχολές της νομικής και της δημοσιογραφίας.

Τα αφγανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι γινόταν έκθεση βιβλίου, παρουσία πολλών επισήμων, τη στιγμή της επίθεσης. Αν και δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την παρουσία του Ιρανού πρεσβευτή, το πρακτορείο ειδήσεων ISNA ανέφερε την Κυριακή ότι εκείνος και ο πολιτιστικός ακόλουθος της πρεσβείας θα εγκαινίαζαν την έκθεση βιβλίου, στην οποία φιλοξενούνται περίπου 40 Ιρανοί πρεσβευτές. Η ιρανική δημόσια τηλεόραση μετέδωσε την είδηση για την επίθεση, αλλά δεν ανέφερε κάτι για τους αξιωματούχους της χώρας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Διεθνή / ΗΠΑ και Χούτι συμφώνησαν σε παύση των επιθέσεων: Τέλος στις επιδρομές στην Υεμένη, επιβεβαιώνει το Ομάν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε παύση των αμερικανικών επιδρομών στην Υεμένη, καθώς οι Χούτι υποσχέθηκαν να σταματήσουν τις επιθέσεις σε πλοία. Το Ομάν επιβεβαιώνει συμφωνία για αποκλιμάκωση στην Ερυθρά Θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Διεθνή / Η ανακοίνωση του σχεδίου κατοχής της Γάζας από το Ισραήλ δεν γίνεται σε τυχαίο χρονικό σημείο

Η ανακοίνωση για νέα στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα φέρνει διεθνείς αντιδράσεις, καθώς σχεδιάζεται μόνιμη παρουσία στον παλαιστινιακό θύλακα - Τι σημαίνει αυτό για την παύση πυρός, τους ομήρους και το μέλλον της περιοχής;
LIFO NEWSROOM
Ινδία και Πακιστάν στα πρόθυρα πολέμου: Νεκροί, τραυματίες και απειλές για αντίποινα μετά από επιθέσεις

Διεθνή / Στα πρόθυρα πολέμου: 26 νεκροί από επίθεση της Ινδίας στο Κασμίρ - Το Πακιστάν κατέρριψε ινδικά αεροσκάφη

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 35 τραυματίες μετά από ινδικές επιθέσεις σε πακιστανικά εδάφη - Το Πακιστάν μιλά για πράξη πολέμου και υπόσχεται αντίποινα - Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για σύγκρουση πυρηνικών δυνάμεων.
LIFO NEWSROOM
Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Διεθνή / Αρχίζει το κονκλάβιο για το νέο Πάπα: Ποιος θα διαδεχθεί τον Φραγκίσκο - Ποια τα φαβορί

Ξεκίνησε το κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα με συμμετοχή 133 καρδιναλίων - Οι διχασμένες τάσεις, τα φαβορί, και ο κρίσιμος ρόλος του επόμενου Ποντίφικα στην ενοποίηση της Εκκλησίας και την αντιμετώπιση της κακοποίησης
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ανάλυση / Ισραήλ και Τουρκία στη Συρία: Στρατηγικές κινήσεις και κίνδυνος σύγκρουσης

Ισραήλ και Τουρκία επιδιώκουν να αποφύγουν άμεση σύγκρουση στη Συρία, όμως η αυξανόμενη στρατιωτική τους παρουσία και οι αντίθετες στρατηγικές μπορεί να οδηγήσουν σε περιορισμένες συγκρούσεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ