Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 19 νεκροί από την επίθεση ενόπλων στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 19 νεκροί από την επίθεση ενόπλων στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 22 τραυματίστηκαν, από την επίθεση ενόπλων στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ.

Οι δράστες ήταν τρεις και όλοι τους έπεσαν νεκροί στην πολύωρη μάχη που ακολούθησε. Η επίθεση έγινε ενώ το πανεπιστήμιο της Καμπούλ φιλοξενούσε έκθεση βιβλίου, στην οποία επρόκειτο να παραστεί ο πρεσβευτής του Ιράν στο Αφγανιστάν.

Οι περισσότεροι από τους νεκρούς είναι φοιτητές, σύμφωνα με το AP. Πέντε ώρες μετά την εισβολή, ακούγονταν εκρήξεις χειροβομβίδων και ριπές από αυτόματα όπλα, στους άδειους δρόμους γύρω από το περιφραγμένο συγκρότημα του πανεπιστημίου, περιγράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο. Νωρίτερα, φοιτητές και καθηγητές έτρεχαν να σωθούν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, ενώ οι Ταλιμπάν- που είναι σε ειρηνευτικές συνομιλίες για την κυβέρνηση- με ανακοίνωση αρνήθηκαν ότι σχετίζονται με την αιματηρή εισβολή στο πανεπιστήμιο που έχει 17.000 φοιτητές.

Ο Αχμάντ Σαμίμ, φοιτητής του πανεπιστημίου, είπε σε δημοσιογράφους ότι είδε ένοπλους με πιστόλια και καλάσνικοφ να πυροβολούν στο πανεπιστήμιο. Ανέφερε ακόμη ότι η επίθεση έγινε στην ανατολική πλευρά του εκπαιδευτικού ιδρύματος, όπου βρίσκονται οι σχολές της νομικής και της δημοσιογραφίας.

Τα αφγανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι γινόταν έκθεση βιβλίου, παρουσία πολλών επισήμων, τη στιγμή της επίθεσης. Αν και δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση για την παρουσία του Ιρανού πρεσβευτή, το πρακτορείο ειδήσεων ISNA ανέφερε την Κυριακή ότι εκείνος και ο πολιτιστικός ακόλουθος της πρεσβείας θα εγκαινίαζαν την έκθεση βιβλίου, στην οποία φιλοξενούνται περίπου 40 Ιρανοί πρεσβευτές. Η ιρανική δημόσια τηλεόραση μετέδωσε την είδηση για την επίθεση, αλλά δεν ανέφερε κάτι για τους αξιωματούχους της χώρας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM