Το επιτελείο Τραμπ αφαίρεσε χιλιάδες στίκερς για την τήρηση αποστάσεων - Πριν την ομιλία στην Τάλσα

Το επιτελείο Τραμπ αφαίρεσε χιλιάδες στίκερς για την τήρηση αποστάσεων - Πριν την ομιλία στην Τάλσα Facebook Twitter
0

Οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ έδωσαν εντολή να απομακρυνθούν χιλιάδες αυτοκόλλητα με την ένδειξη «Μην κάθεστε εδώ, παρακαλὠ!» από θέσεις του Bank of Oklahoma Center (BOK), πριν την πολυαμανεμένη συγκέντρωση στην Τάλσα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post.

Για τη συγκέντρωση της 29ης Ιουνίου, η διεύθυνση του γηπέδου είχε αγοράσει 12.000 αυτοκόλλητα με στόχο να μείνουν κάποιες κενές θέσεις μεταξύ των παριστάμενων, στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης και του σχεδίου προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Το επιτελείο Τραμπ αφαίρεσε χιλιάδες στίκερς για την τήρηση αποστάσεων - Πριν την ομιλία στην Τάλσα Facebook Twitter

Ωστόσο, την ημέρα της συγκέντρωσης κι ενώ τα αυτοκόληττα είχαν τοποθετηθεί σε σχεδόν μία παρά μία θέση στην αρένα χωρητικότητας 19.000 ανθρώπων, σύμφωνα με άτομο που μίλησε στην Washington Post υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, το επιτελείο του Τραμπ είπε στη διοίκηση να τα απομακρύνει.

Σε βίντεο, μάλιστα, που δημοσίευσε η Washington Post, δύο άνδρες φαίνονται να απομακρύνουν τα αυτοκόλλητα σε ένα τμήμα του χώρου. Οι ταυτότητες τους και οι ιδιότητές τους δεν έγιναν γνωστές.

Ο Tim Murtaugh, διευθυντής επικοινωνίας της καμπάνιας του Τραμπ, δεν σχολίασε την απομάκρυνση των ενημερωτικών στίκερς, αντ'αυτού υπερθεμάτισε για τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν για την εκδήλωση.

«Η συγκέντρωση έγινε με πλήρη συμμόρφωση στις απαιτήσεις ασφαλείας των ντόπιων. Επιπλέον, οι παριστάμενοι υποβλήθηκε σε θερμομέτρηση πριν την είσοδό τους, πήραν μάσκες προσώπου και είχαν πρόσβαση σε αντισηπτικά χεριών» τόνισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που κάλυπταν την εκδήλωση, τα στίκερς αφαιρέθηκαν από τις θέσεις του γηπέδου προτού ο κόσμος αρχίσει να μπαίνει στο χώρο.

Όταν πια ο Τραμπ ανέβηκε στο βήμα, οι παριστάμενοι δε φαίνεται να ακολουθούν κανένα μέτρο κοινωνικής αποστασιοποίησης, αντιθέτως κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον.

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ