Επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη στον γγ του ΟΗΕ-Αναφορά στην συμπεριφορά της Τουρκίας

Επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη στον γγ του ΟΗΕ-Αναφορά στην συμπεριφορά της Τουρκίας Facebook Twitter
0

Τετρασέλιδη επιστολή του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ επέδωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Κορνήλιος Κορνηλίου, στην επικεφαλής του γραφείου του γενικού γραμματέα, Μαρία Λουίζα Βιότι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, από την Νέα Υόρκη, στην επιστολή γίνεται σύντομη αξιολόγηση των όσων επιτεύχθηκαν στις συνομιλίες, ενώ σημειώνονται οι υπαναχωρήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς μετά τη Γενεύη. Τονίζοντας, επίσης, οι παράλογες απαιτήσεις, οι οποίες αλλοιώνουν τον στόχο για βιώσιμη και λειτουργική λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην συμπεριφορά της Τουρκίας και την πρόκληση έντασης, με την έκδοση NAVTEX, την παράνομη διενέργεια σεισμογραφικών ερευνών και άλλες ενέργειες, που στοχεύουν στην παρεμπόδιση της άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ της.

 Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει την ετοιμότητα και αποφασιστικότητά του να συνεχίσει με ειλικρινή διάθεση τις διαπραγματεύσεις, για διευθέτηση του Κυπριακού προβλήματος, καθιστά, ωστόσο, σαφές πως θα πρέπει να τηρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, πριν από νέα συνάντηση στη Γενεύη, κάτι που, όπως σημειώνει, αναμένεται ότι θα αξιολογήσουν οι δύο ηγέτες στην συνάντησή τους, στις 17 Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκεί 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Διεθνή / Η τελευταία αποστολή του Ντράγκι: Αρκούν 1,2 τρισ. ευρώ για να σωθεί η Ευρώπη;

Ο Μάριο Ντράγκι επιστρέφει με σχέδιο αναγέννησης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Νέος ευρωπαϊκός προϋπολογισμός, κλιματική κρίση, άμυνα και η μάχη για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. – όλα κρέμονται από μια πολιτική ισορροπία.
LIFO NEWSROOM
Σκοτώθηκε στα 114 ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον πάτησε αυτοκίνητο

Διεθνή / Νεκρός στα 114 του ο γηραιότερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο - Τον παρέσυρε αυτοκίνητο

Ο Fauja Singh παρασύρθηκε από οδηγό στο χωριό του στην Ινδία - «Να τρώτε λιγότερο, να τρέχετε περισσότερο και να είστε χαρούμενοι. Αυτό είναι το μυστικό της μακροζωίας» είπε ο «τυφώνας με το τουρμπάνι» σε πρόσφατη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM
Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Διεθνή / Κύπρος: 51 χρόνια από το πραξικόπημα που άνοιξε τον δρόμο στην τουρκική εισβολή

Η ντε φάκτο διχοτόμηση του νησιού διατηρείται μέχρι σήμερα, με τη Βόρεια Κύπρο να τελεί υπό τουρκική στρατιωτική κατοχή και τη «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» να αναγνωρίζεται διεθνώς μόνο από την Άγκυρα.
LIFO NEWSROOM
Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Διεθνή / Η Γαλλία δηλώνει διατεθειμένη να συζητήσει επανορθώσεις για τις αποικιακές σφαγές στον Νίγηρα

Περισσότερο από έναν αιώνα μετά τη σφαγή εκατοντάδων ανθρώπων και τη λεηλασία ολόκληρων κοινοτήτων στη Νίγηρα, η Γαλλία δηλώνει για πρώτη φορά διατεθειμένη να συνομιλήσει για ιστορική αποκατάσταση, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει επίσημα ευθύνη
LIFO NEWSROOM