Επιστολή Μογκερίνι στο Ευρωκοινοβούλιο για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Επιστολή Μογκερίνι στο Ευρωκοινοβούλιο για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών Facebook Twitter
0

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ Μακ Άλιστερ, έστειλε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι, σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία. 

Η Μογκερίνι επισημαίνει τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατιωτικών, τονίζοντας πως «η Ευρωπαϊκή Ένωση παρακολουθεί την υπόθεση από την αρχή» και θυμίζοντας ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την συνεχιζόμενη κράτηση Ευρωπαίων πολιτών στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

Επίσης, αναφέρει ότι «στην τελευταία ετήσια έκθεσή της για την Τουρκία, που υιοθετήθηκε στις 17 Απριλίου 2018, η Κομισιόν υπενθύμισε την ανωτέρω θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το ζήτημα και προειδοποίησε την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια εναντίον κράτους-μέλους ή να προκαλέσει τριβές ή ενέργειες που θα μπορούσαν να βλάψουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών».

«Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και να εκδίδουμε συντονισμένες εκκλήσεις προς την τουρκική πλευρά για την άμεση απελευθέρωση των στρατιωτικών, είτε δημοσίως, είτε σε διμερείς επαφές», σημειώνει η αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Με αφορμή την επιστολή της Μογκερίνι στον Μακ Άλιστερ, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ οφείλουν να εντείνουν τις πιέσεις τους προς τις τουρκικές αρχές για την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι εφύλασσαν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Συνεχίζουμε ενωμένοι και μακριά από μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις τον αγώνα για να επιστρέψουν τα δύο παιδιά μας στην πατρίδα, το στράτευμα και τις οικογένειές τους. Αύριο, Τετάρτη, στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδας συναντώμαι για αυτό το θέμα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM