Επιμένει υπέρ της υδροξυχλωροκίνης ο Τραμπ: «Οι άνθρωποι πρέπει να αποφασίζουν μόνοι τους»

Επιμένει υπέρ της υδροξυχλωροκίνης ο Τραμπ: «Οι άνθρωποι πρέπει να αποφασίζουν μόνοι τους» Facebook Twitter
Ο πρόεδρος Τραμπ συνεχίζει να υπερασπίζεται τη χρήση υδροξυχλωροκίνης - ΕΡΑ
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπερασπίστηκε σήμερα τη χρήση που ο ίδιος κάνει ενός συνταγογραφούμενου φαρμάκου για την ελονοσία, για την προστασία κατά του κορωνοϊού, παρά τις προειδοποιήσεις των αμερικανικών υγειονομικών αρχών, υποστηρίζοντας ότι εναπόκειται στα άτομα να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις.

Χθες Δευτέρα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος αποκάλυψε ότι παίρνει υδροξυχλωροκίνη προληπτικά εναντίον του κορονοϊού.

Χωρίς να προσφέρει αποδείξεις, ο Τραμπ είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Καπιτώλιο ότι πιστεύει ότι η υδροξυχλωροκίνη «σου δίνει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας», προσθέτοντας: «Οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους».

Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει προειδοποιήσει για πιθανές σοβαρές παρενέργειες από τη χρήση του φαρμάκου σε ασθενείς με Covid-19.

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, του οποίου η εκπρόσωπος Κέιτι Μίλερ έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό, δήλωσε στο Fox News σε συνέντευξή του ότι δεν παίρνει το φάρμακο.

«Δεν το παίρνω, αλλά δεν θα δυσανασχετούσα ποτέ με οποιοδήποτε Αμερικάνο να πάρει τη συμβουλή του γιατρού του», είπε ο Πενς, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης. Σημείωσε ότι η FDA είχε εγκρίνει τη «χρήση εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων» του φαρμάκου όταν συνταγογραφήθηκε από ένα γιατρό.

«Ο γιατρός μου δεν το συστήνει, αλλά δεν θα δίσταζα να λάβω τη συμβουλή του γιατρού μου. Κάθε Αμερικανός πρέπει να κάνει το ίδιο», είπε.

Πριν από εβδομάδες, ο Τραμπ είχε διαφημίσει το φάρμακο ως πιθανή θεραπεία βασιζόμενος σε μια θετική αναφορά σχετικά με τη χρήση του κατά του ιού, αλλά μεταγενέστερες μελέτες διαπίστωσαν ότι αυτό δεν ήταν βοηθητικό.

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ, ανέφερε σε ένα υπόμνημα που δημοσιεύτηκε αργά χθες ότι αυτός και ο πρόεδρος συζήτησαν τα στοιχεία υπέρ και κατά της λήψης του φαρμάκου και συμφώνησαν ότι «το πιθανό όφελος από τη θεραπεία υπερτερεί των σχετικών κινδύνων».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΧΑΡΗ

Διεθνή / Τραμπ: «Θα δώσω χάρη σε όλους» – Σενάρια για μαζικές απονομές στο τέλος της θητείας

O Τραμπ έχει ήδη δώσει χάρη ή ελαφρύνσεις ποινών σε περίπου 1.500 συμμετέχοντες στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, ακόμη και σε άτομα που κατηγορήθηκαν για επιθέσεις κατά αστυνομικών
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM