Επιμένει στο «πάση θυσία» Brexit o Τζόνσον: «Το να μείνουμε στην Ε.Ε. θα μας κοστίζει 250 εκατ. στερλίνες την εβδομάδα»

Επιμένει στο «πάση θυσία» Brexit o Τζόνσον: «Το να μείνουμε στην Ε.Ε. θα μας κοστίζει 250 εκατ. στερλίνες την εβδομάδα» Facebook Twitter
0

Ο Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε την υπόσχεσή του για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 31 Οκτωβρίου με ή χωρίς συμφωνία, παρόλο που εγκρίθηκε από τη βασίλισσα και έγινε νόμος, το νομοσχέδιο που μπλοκάρει το άτακτο Brexit

Απαντώντας σε ερωτήσεις των πολιτών μέσω Faceboook επέμεινε ότι το πολυσυζητημένο backstop θα αφαιρεθεί από κάθε συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να οδηγήσει τη Βρετανία στο Brexit χωρίς συμφωνία ο Τζόνσον τόνισε πως «η παραμονή στην Ε.Ε. θα μας στοιχίζει 250 εκατ. στερλίνες τη εβδομάδα, αυτό σημαίνει 1 δισ. το μήνα. Πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες». 

Ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι θέλει να απαλειφθεί ο μηχανισμός ασφαλείας ως προς τα σύνορα με την Ιρλανδία, το λεγόμενο backstop, που έχει σκοπό να αποφευχθεί η δημιουργία «σκληρών συνόρων» ανάμεσα στη βρετανική επαρχία της Βόρειας Ιρλανδίας και τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, χώρα μέλος της ΕΕ. Το Λονδίνο αναφέρει ότι θα πρέπει να παρουσιάσει για αυτό νέες προτάσεις.

«Ελπίζω πραγματικά και επιμένω ότι backstop θα απαλειφθεί καθώς είναι ο μόνος τρόπος να καταλήξουμε σε μια συμφωνία», τόνισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, όμως επέμεινε πως με ή χωρίς συμφωνία θα υπάρξει Brexit στις 31 Οκτωβρίου.  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Ηχογράφησε μήνυμα όπου μιλά πρώτη φορά για τον καρκίνο

Αυτό θα αποτελέσει μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Βρετανού μονάρχη, ο οποίος υποβάλλεται σε θεραπεία από τότε που αποκάλυψε τη διάγνωσή του τον Φεβρουάριο του 2024
THE LIFO TEAM
Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Διεθνή / Πλημμύρες και απόγνωση στη Γάζα - Οι κάτοικοι περιμένουν το επόμενο βήμα του ειρηνευτικού σχεδίου

Δύο μήνες μετά την επιβολή εκεχειρίας από τις ΗΠΑ, η Γάζα είναι καθηλωμένη στην πρώτη φάση του ειρηνευτικού σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ ενώ ο χειμώνας πλησιάζει στον πολύπαθο παλαιστινιακό θύλακα
THE LIFO TEAM