Επιμένει ο Ερντογάν: Συνεχίζουμε έρευνες με Oruc Reis, Μπαρμπαρός και Φατίχ

Επιμένει ο Ερντογάν: Συνεχίζουμε έρευνες με Oruc Reis, Μπαρμπαρός και Φατίχ Facebook Twitter
0

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας πως το η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο «με Oruc Reis, Μπαρμπαρός και Φατίχ».

«Και με το Oruc Reis, και με το Μπαρμπαρός και με το Φατίχ η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνές της» διεμήνυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ. «Όταν θα ανακαλύψει κοιτάσματα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά» δήλωσε.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το Oruc Reis θα πραγματοποιήσει σεισμικές μελέτες στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με δύο άλλα σκάφη, τα Αταμάν και Τζένγκις Χαν.

Στο μεταξύ, με διάβημα διαμαρτυρίας και αντι-Navtex απάντησε η Αθήνα στην Άγκυρα, η οποία αποφάσισε να παρατείνει κι άλλο τις παράνομες Νavtex του Οruc Reis εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας μέχρι τις 14 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε επέκταση της παράνομης Navtex για έρευνες του Oruc Reis μέχρι τις 14 Νοεμβρίου, ενώ η περιοχή που δεσμεύει, επεκτείνεται 16 μίλια ανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου και 50 από το Καστελόριζο.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση του, καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την παράνομη Navtex και ενημερώνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έδωσε οδηγίες για την άμεση διενέργεια διαβήματος διαμαρτυρίας προς την τουρκική πλευρά, καθώς και την ενημέρωση Συμμάχων και Εταίρων για τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητική συμπεριφορά.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ