Eπιχείρηση «σκούπα» της Europol στο dark web: 150 συλλήψεις - Κατασχέθηκαν ναρκωτικά & όπλα

Eπιχείρηση της Europol στο dark web: Κατασχέθηκαν ναρκωτικά, όπλα- 150 συλλήψεις Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. EPA
0

Περίπου 150 άνθρωποι συνελήφθησαν σε επιχείρηση "σκούπα" που έγινε παγκοσμίως κατά του παράνομου εμπορίου στο dark web, σε μια από τις μεγαλύτερες σχετικές έρευνες μέχρι στιγμής.

Κατά την επιχείρηση με ονομασία DarkHunTOR κατασχέθηκαν εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και bitcoins, όπως και ναρκωτικά και όπλα, ανακοίνωσε σήμερα η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol, η οποία έχει την έδρα της στη Χάγη. Η DarkHunTOR αποτελεί συνέχεια της εξάρθρωσης τον Ιανουάριο υπό την διεύθυνση της γερμανικής αστυνομίας της DarkMarket, μιας από τις βασικές αγορές στην μαύρη ηλεκτρονική αγορά.

Η επιχείρηση «αφορούσε μια σειρά ξεχωριστών, αλλά συμπληρωματικών δράσεων στην Αυστραλία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ελβετία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ», διευκρίνισε η Europol.

Στις ΗΠΑ, περίπου 65 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση αυτή, η οποία επέτρεψε, μεταξύ άλλων, 47 συλλήψεις στη Γερμανία, 24 στη Βρετανία, 4 στην Ιταλία και 4 στην Ολλανδία. Αρκετοί από τους συλληφθέντες «συνιστούσαν σημαντικούς στόχους» για τη Europol.

Οι δυνάμεις της τάξης κατάσχεσαν επίσης 26,7 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και ψηφιακά νομίσματα όπως και ναρκωτικά, κυρίως 25.000 δισκία έκστασι και 45 πυροβόλα όπλα.

Στην Ιταλία, η αστυνομία έκλεισε επίσης παράνομα σημεία αγοράς, με τις ονομασίες DeepSea και Berlusconi, τα οποία παρουσίαζαν και τα δύο μαζί «περισσότερες από 100.000 ανακοινώσεις παράνομων προϊόντων», σύμφωνα με την Europol, η επιχείρηση της οποίας έγινε σε συντονισμό με την Eurojust, την ευρωπαϊκή υπηρεσία δικαστικής συνεργασίας.

«Το αντικείμενο επιχειρήσεων, όπως αυτή, είναι να δώσει το μήνυμα στους εγκληματίες που επιχειρούν στο Σκοτεινό Διαδίκτυο (ότι) η κοινότητα που είναι επιφορτισμένη με την επιβολή του σεβασμού στο νόμο διαθέτει τα μέσα και τις διεθνείς συμπράξεις για να τους αποκαλύψει και να τους αναγκάσει να λογοδοτήσουν για τις παράνομες δραστηριότητές τους, ακόμη και στις ζώνες του dark web», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής επιχειρήσεων της Europol Ζαν-Φιλίπ Λεκούφ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM
Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

Διεθνή / Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκε ότι η κυβέρνηση Τραμπ διερευνά πιθανή σύνδεση θανάτων με τα εμβόλια

«Ο FDA διεξάγει έρευνα σε βάθος σε διάφορες ηλικιακές ομάδες όσον αφορά πιθανούς θανάτους οφειλόμενους στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού», σύμφωνα με το υπ. Υγείας
LIFO NEWSROOM