Επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα «δεν έχουν νόημα αυτή τη στιγμή» λέει ο οικονομικός διευθυντής του Twitter

Επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα «δεν έχουν νόημα αυτή τη στιγμή» λέει ο οικονομικός διευθυντής του Twitter Facebook Twitter
Πηγή: Unsplash.
0

Η επένδυση κεφαλαίου του Twitter σε κρυπτονομίσματα «δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή», όπως δήλωσε σε συνέντευξή του ο οικονομικός διευθυντής της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Νεντ Σίγκαλ. 

Στο πλαίσιο αυτό ο Σίγκαλ εκτίμησε ότι «θα πρέπει να αλλάξουμε την επενδυτική μας πολιτική» κατέχοντας προϊόντα τα οποία είναι λιγότερο ευμετάβλητα. Οι δηλώσεις αυτές απηχούν σύμφωνα με τη Wall Street Journal στην κοινή ανησυχία μεταξύ πολλών οικονομικών προϊσταμένων για τη μεγάλη αστάθεια των ψηφιακών νομισμάτων και τις συνέπειες που μπορεί να έχουν τέτοιου τύπου επενδύσεις.

Η έλλειψη ειδικών λογιστικών κανόνων στην εν λόγω αγορά περιπλέκει επίσης τα πράγματα για τους οικονομικούς διευθυντές. Μεγάλες εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών τους τελευταίους μήνες προέτρεψαν το Συμβούλιο Χρηματοοικονομικών Λογιστικών Προτύπων να συντάξει κανόνες σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης των κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, υπάρχουν και εξαιρέσεις καθώς ορισμένες εταιρείες όπως η Tesla και η Square έχουν αποκαλύψεις ότι έχουν μπει στη συγκεκριμένη αγορά. Μάλιστα, η Tesla, μέσα στο 2021, προέβη σε επένδυση στο Bitcoin της τάξης των 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

«Αγοράσαμε Βitcoin για τον δικό μας ισολογισμό, κάτι που πιστεύουμε ότι όχι μόνο δείχνει ότι έχουμε όρεξη στο "παιχνίδι" […] αλλά ότι θα μπορούσε επίσης να προσφέρει ελκυστικά οικονομικά οφέλη μακροπρόθεσμα», δήλωσε η οικονομική διευθύντρια της Square σε συνέντευξή της τον περασμένο μήνα.

Ο Σίγκαλ από την πλευρά του, νωρίτερα φέτος είχε δηλώσει ότι η εταιρεία έχει μελετήσει το ενδεχόμενο να αγοράσει Bitcoin όμως κατέληξε στο ότι «υπάρχει μια σειρά αποφάσεων που θα έπρεπε να λάβουμε για τον ισολογισμό μας εάν επρόκειτο να αγοράσουμε κρυπτονομίσματα». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ