Επεισόδια στη Λεμεσό: Τραυματίστηκαν τουρίστες- «Ο ένας αρκετά σοβαρά»

Επεισόδια στη Λεμεσό: Τραυματίστηκαν τουρίστες- «Ο ένας αρκετά σοβαρά» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου, Κυριάκος Κούρος, έκανε γνωστό σήμερα μέσω Twitter ότι έγινε δέκτης διαβήματος από αραβική χώρα για τα επεισόδια στη Λεμεσό

Αφορμή για το διάβημα, σύμφωνα με τον ίδιο, αποτέλεσε η επίθεση που δέχτηκαν οι τουρίστες της αραβικής χώρας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων από ακροδεξιούς στη Λεμεσό για το μεταναστευτικό. 

Όπως επισημαίνει ο Κυριάκος Κούρος «έγινα δέκτης διαβήματος από πρέσβη αραβικής χώρας χθες. Αριθμός πολιτών του, αθώοι επισκέπτες στην χώρα μας, ήταν ανάμεσα στα θύματα των επεισοδίων στη Λεμεσό, ένας αρκετά σοβαρά. Διέκοψαν τις διακοπές για να αναχωρήσουν εσπευσμένα, έντρομοι! Αμφιβάλλω εάν θα επιστρέψουν ποτέ».

Στη συνέχεια τονίζει ότι «πρώτη φορά ένιωσα τόσο αμήχανα για τέτοιας φύσης περιστατικό στην χώρα μας. Αυτή δεν είναι η Κύπρος που γεννήθηκα, μεγάλωσα, έκανα οικογένεια, γερνάω! Δεν έπρεπε να επιτρέψουμε να εξελιχθεί σε κάτι τόσο αποτρόπαιο. Μήπως πέραν της συζήτησης περί ευθυνών και δράσεων ήρθε η ώρα να ανατρέξουμε ως σκεπτόμενα μέλη αυτής της κοινωνίας και σε προσωπική ενδοσκόπηση; Για να εντοπίσουμε που και πώς επωάζεται αυτό το επικίνδυνο "αυγό του φιδιού"; Εξάλλου το πρωτεύον ερώτημα που θέτεται σε τέτοια ζητήματα δεν είναι εάν η Κύπρος που θέλουμε είναι ευθύνη όλων;».

Πεδίο μάχης η Λεμεσός για το μεταναστευτικό-

Υπενθυμίζεται, ότι μια ομάδα ακροδεξιών κουκουλοφόρων μετέτρεψε σε βομβαρδισμένο πεδίο τη Λεμεσό το βράδυ της Παρασκευής, με την αστυνομία να προχωρά σε 13 συλλήψεις. 

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων επικράτησε μια χαώδης κατάσταση με σοβαρά επεισόδια στο παραλιακό μέτωπο, ρίψη δακρυγόνων, κροτίδων, φωτιές και πολίτες που έτρεχαν να διαφύγουν. 

Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στην περιοχή η κατάσταση ξέφυγε, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να τραυματίσουν πολίτες να κάψουν κάδους, να σπάσουν βιτρίνες και να μετατρέψουν σε πεδίο μάχης την περιοχή. Οι αρχές προχώρησαν σε 13 συλλήψεις.

Η εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών ξεκίνησε στις 20.00 το βράδυ και διοργανώθηκε από ακροδεξιούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Παρά την ισχυρή αστυνομική δύναμη που υπήρχε στην περιοχή η κατάσταση ξέφυγε, με αποτέλεσμα οι διαδηλωτές να τραυματίσουν πολίτες να κάψουν κάδους, να σπάσουν βιτρίνες και να μετατρέψουν σε πεδίο μάχης την περιοχή. 

«Δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να λεχθούν, πέρα, από τις ντροπιαστικές εικόνες που είδαμε» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκτατίας της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Λεμεσός: Γυναίκα κλαίει με λυγμούς, μετά τις καταστροφές στην επιχείρησή της

Παράλληλα, τον γύρο του διαδικτύου κάνει το γοερό κλάμα μιας γυναίκας, τη στιγμή που βλέπει κατεστραμμένη την επιχείρησή της μετά τα σοβαρά επεισόδια, κατά τα οποία υπήρξαν και τραυματισμοί. 

Στο βίντεο, η γυναίκα μιλώντας κλαίγοντας με λυγμούς αναφέρει ότι είναι μητέρα τεσσάρων παιδιών και αγωνίζεται μόνη της στην Κύπρο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM
Η δημοπρασία που φέρνει το design στο πιο ακριβό του σημείο

Διεθνή / Όλα όσα κρύβει η πώληση της συλλογής Γκούντσμπουργκ, η δημοπρασία design που μπορεί να γράψει ιστορία

Καθρέφτες της Κλοντ Λαλάν, έπιπλα του Ρουλμάν και του Ζαν Ρουαγιέρ, αλλά και έργα των Ρόθκο, Πικάσο και Πωλ Κλέε, συνθέτουν μια συλλογή που φέρνει ξανά στο προσκήνιο το κύρος και τη δύναμη του design.
THE LIFO TEAM
ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΧΑΜΕΝΕΕΙ

Διεθνή / Από το τελεσίγραφο στην εκεχειρία: Το παρασκήνιο της συμφωνίας Χαμενεΐ-Τραμπ

Λίγο πριν η Μέση Ανατολή βρεθεί στο χείλος μιας καταστροφικής σύγκρουσης, μια αιφνιδιαστική διπλωματική στροφή και ένα παρασκηνιακό θρίλερ επαφών, οδήγησαν σε μια εύθραυστη εκεχειρία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
THE LIFO TEAM