Επανέρχεται στην Κυπριακή ΑΟΖ το Μπαρμπαρός

Επανέρχεται στην Κυπριακή ΑΟΖ το Μπαρμπαρός Facebook Twitter
0

Επάνοδο του τουρκικού «Μπαρμπαρός» στην Κυπριακή ΑΟΖ εξήγγειλε με νέα Navtex η Τουρκία.

Η περιοχή που δέσμευσε αφορά τα τεμάχια 2,9 και 13 της Κυπριακής ΑΟΖ και σύμφωνα με την εξαγγελία η δραστηριότητα του «Μπαρμπαρός στην περιοχή θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, θα διαρκέσει δηλαδή περισσότερο από πέντε μήνες.

Το τουρκικό σεισμογραφικό θα συνοδεύεται στην κυπριακή ΑΟΖ από τα σκάφη «Apollo Moon» και «Tanux-1».

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας που με δική της Navtex ενημερώνει ότι η εξαγγελία της Τουρκίας αφορά σε παράνομη δραστηριότητα εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες ασφάλειας ναυσιπλοΐας.

Επίσης τονίζει ότι πρόκειται για ποινικό αδίκημα. «Η Κυπριακή Δημοκρατία ζητά από το πλοίο «Μπαρμπαρός» να διακόψει αμέσως την παράνομή του δραστηριότητα», καταλήγει η Navtex που εξέδωσε η Κύπρος μέσω του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.


Σημειώνεται ότι το «Μπαρμπαρός» βρίσκεται για την ώρα στο λιμάνι της Σελεύκειας στην Τουρκία, όπου μετακινήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την αποπεράτωση της παράνομης του δραστηριότητας σε άλλες περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ.

Στο μεταξύ, το δεύτερο σεισμογραφικό της Τουρκίας, το «Oruc Reis» το οποίο όπως είχε εξαγγείλει τούρκος υπουργός, «βρισκόταν καθ' οδόν για την Ανατολική Μεσόγειο», συνεχίζει να είναι δεμένο σε λιμάνι της θάλασσας του Μαρμαρά στην Τουρκία.

Με πληροφορίες από philenews

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM